Πανελλήνιες (2)
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Εισαγγελική έρευνα για διαγωνιζόμενο των Πανελλήνιων εξετάσεων που πιάστηκε με «ψείρα» στο αφτί στη Θεσσαλονίκη

Ποινικές ευθύνες για την περίπτωση του υποψηφίου των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που πιάστηκε από επιτηρητές να αντιγράφει με ακουστικό στο αφτί, ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα από την Αστυνομία.

Η έρευνα

Η έρευνα κινείται σε δύο επίπεδα: αφενός να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης ή της πλαστογραφίας από τον διαγωνιζόμενο μαθητή και αφετέρου να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί του ώστε να αποδοθούν και σε αυτούς οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να ληφθούν καταθέσεις από τους καθηγητές - επιτηρητές, να κατασχεθεί το ακουστικό - «ψείρα» και να εξεταστεί το γραπτό του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλείται ο εισαγγελέας, ο διαγωνιζόμενος μαθητής έδινε πανελλήνιες εξετάσεις σε ιδιωτικό σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Επιτηρητές άκουσαν ένα βουητό στην αίθουσα και τότε ανακάλυψαν ότι είχε ακουστικό στο αφτί. Το γραπτό του, όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, μηδενίστηκε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mathitikos_diagonismos
Μεγάλη επιτυχία για το 5ο Πανελλήνιο υβριδικό μαθητικό μαθηματικό φεστιβάλ – «Τα μαθηματικά είναι παντού»
Ένα διήμερο γεμάτο μαθηματική έμπνευση, δημιουργικότητα και καινοτομία για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Μεγάλη επιτυχία για το 5ο Πανελλήνιο υβριδικό μαθητικό μαθηματικό φεστιβάλ – «Τα μαθηματικά είναι παντού»
απθ
«Τα όνειρα δεν διαγράφονται»: Εκδήλωση κατά των διαγραφών φοιτητών στο ΑΠΘ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και δημόσια συζήτηση την Πέμπτη 10 Απριλίου για το μέτρο που απειλεί σχεδόν τους μισούς φοιτητές πανελλαδικά
«Τα όνειρα δεν διαγράφονται»: Εκδήλωση κατά των διαγραφών φοιτητών στο ΑΠΘ