Πανελλήνιες 2024: Κονδύλι 620.000€ για επέκταση του για επέκταση του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων
Κατά μέσο όρο, περίπου 200.000 υποψήφιοι ετησίως ωφελούνται από την χρήση του εν λόγω συστήματος, ενώ η αύξηση των τερματικών σημείων, θα αυξήσει τον αριθμό των ωφελούμενων και θα βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων εθνικού επιπέδου

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη, εγκριθηκε η ένταξη της πράξης «Επέκταση Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘA» με κονδύλι 620.000€  στο τομεακό πρόγραμμα ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ.

Αντικείμενο της πράξης είναι η αύξηση των τερματικών σημείων του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων και αποτελεί επέκταση υπάρχουσας υποδομής, η οποία συγκροτείται από την κεντρική υποδομή που έχει εγκατασταθεί στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. ή ΥΠΑΙΘΑ) και χίλια διακόσια (1200) τερματικά σημεία σε σχολικές μονάδες και Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) πανελλαδικά.

Πιο συγκεκριμένα, ζητείται η προμήθεια, παραμετροποίηση και εγκατάσταση τριακοσίων (300) επιπλέον σετ εξοπλισμού σε ισάριθμες σχολικές μονάδες για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες στη οργάνωση και διεξαγωγή εξετάσεων εθνικού επιπέδου, καθώς και πενήντα (50) σετ εξοπλισμού που θα κατανεμηθούν ανάλογα στις ΔΔΕ, ως απόθεμα για λόγους υψηλής διαθεσιμότητας του συστήματος.

Το ΣΑΜ δημιουργήθηκε προκειμένου να αντικαταστήσει το προηγούμενο σύστημα αποστολής θεμάτων εξετάσεων και αρχείων (VBI), το οποίο θεωρούνταν τεχνολογικά παρωχημένο. Το ΣΑΜ αποτελείται από την κεντρική υποδομή αποστολής θεμάτων που στεγάζεται στο κτίριο του ΥΠΑΙΘΑ στο Μαρούσι, καθώς και τα τερματικά σημεία λήψης θεμάτων που είναι τα εξεταστικά κέντρα (σχολικές μονάδες) σε όλη την Ελλάδα.

Λειτούργησε για πρώτη φορά το 2021 και χρησιμοποιείται στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στις εξετάσεις Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, στις εξετάσεις Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π) και στις εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Κατά μέσο όρο, περίπου 200.000 υποψήφιοι ετησίως ωφελούνται από την χρήση του εν λόγω συστήματος, ενώ η αύξηση των τερματικών σημείων, θα αυξήσει τον αριθμό των ωφελούμενων και θα βελτιώσει τις διαδικασίες οργάνωσης και διεξαγωγής εξετάσεων εθνικού επιπέδου. Τέλος, επισημαίνεται ότι το εν λόγω σύστημα δύναται να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη ασφαλούς διακίνησης εγγράφων και ηλεκτρονικών αρχείων (Σώματα Ασφαλείας, Στρατός, Δήμοι, Πρεσβείες, Ναυτιλία κ.λπ.). 

Δείτε την απόφαση

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σύνταγμα
Μακροζωία: Μέχρι ποια ηλικία θέλουν να ζήσουν οι Έλληνες
Οι Έλληνες διατηρούν μία θετική στάση απέναντι στην προοπτική της μεγάλης ζωής, αν και στα φετινά αποτελέσματα καταγράφεται ελαφριά κάμψη του γενικού...
Μακροζωία: Μέχρι ποια ηλικία θέλουν να ζήσουν οι Έλληνες
κομικ
Mαθητές/τριες σχεδίασαν κόμικς για την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση
Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο του προγράμματος Youth Climate Action Fund που υλοποιήθηκε από την Athens Comics Library με την υποστήριξη του...
Mαθητές/τριες σχεδίασαν κόμικς για την κλιματική και περιβαλλοντική κρίση