Για τις φοιτητικές παρατάξεις που συνδέονται και με αντίστοιχα κόμματα του Κοινοβουλίου οι φοιτητικές εκλογές ενδεχομένως να αποτελέσουν σφυγμομέτρηση των νέων της χώρας πριν από τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Πέρυσι ψήφισαν περίπου 100.000 φοιτητές (το 50% του συνόλου των ενεργών φοιτητών), αριθμός που φέτος ενδέχεται να είναι μικρότερος.
Οι φοιτητικές παρατάξεις κατεβαίνουν στην πλειονότητά τους με τους ίδιους σχηματισμούς που καταγράφηκαν και πέρυσι, με τη ΔΑΠ (της ΝΔ) χωρίς αλλαγές, την ΠΑΣΠ (του ΠΑΣΟΚ) με μικροδιασπάσεις όπως, για παράδειγμα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις παρατάξεις που καλύπτουν τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να έχουν διασπαστεί σε κάποιες σχολές και να κατεβαίνουν με ψηφοδέλτια που πρόσκεινται στο «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου, την ΕΑΑΚ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και την Πανσπουδαστική (ΚΚΕ) ακριβώς όπως και πέρυσι. Κανένα ψηφοδέλτιο σχηματισμού της Χρυσής Αυγής δεν υπάρχει στις φοιτητικές εκλογές. Επίσης σε αρκετές σχολές κατεβαίνει το φοιτητικό σχήμα Πορεία που στηρίζεται από το Μ-Λ ΚΚΕ καθώς και το φοιτητικό σχήμα Αγωνιστικές Κινήσεις που στηρίζεται από το ΚΚΕ μ-λ.
Στις περυσινές φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ ήταν η πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας.
Πτώση υπέστη η ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ) του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα. Ανέβηκαν τα ποσοστά της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ) του ΚΚΕ, των αριστερών κινήσεων στα ανώτατα ιδρύματα (ΕΑΑΚ) και της Πορείας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ