Thumbnail
ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι έλαβε την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση.

«Θα συζητήσουμε με τις ελληνικές αρχές και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας το χρόνο και τους όρους των συνομιλιών» για το θέμα αυτό, προσέθεσε το ΔΝΤ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Χθες Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι υποβλήθηκε επίσημα αίτημα στο Ταμείο για μια νέα δανειακή διευκόλυνση.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζεται ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί για την εφαρμογή μίας σειράς πολιτικών που θα ενισχύσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και, κυρίως, θα κατανείμουν το κόστος της οικονομικής προσαρμογής με τρόπο δίκαιο,  διορθώνοντας έτσι τις αδικίες του παρελθόντος.

Η Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για νέο πρόγραμμα στήριξης.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidia
Η βία μέσα από τα μάτια των νέων
Ζούμε σε μια εποχή όπου η ανεκτικότητα μειώνεται, η διαφορετικότητα θεωρείται απειλή και η βία μοιάζει να είναι ο εύκολος τρόπος εκτόνωσης. Όλα αυτά...
Η βία μέσα από τα μάτια των νέων
laptop
Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια;
Οι λίστες με τα λεγόμενα «επαγγέλματα του μέλλοντος» πληθαίνουν και επηρεάζουν, άμεσα ή έμμεσα, τις αποφάσεις των νέων σχετικά με το τι θα σπουδάσουν.
Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση τα επόμενα χρόνια;