Ο Ν. Βούτσης επισήμανε για ό,τι αφορά το προσφυγικό χρειάζεται εθνική στρατηγική συμφωνημένη και όχι ενέργειες που εκθέτουν τη χώρα και εκτίμησε ότι «αν γίνουν εκλογές μέσα στον επόμενο χρόνο αυτές δεν θα προκύψουν λόγω οικονομικής πολιτικής αλλά εξ αιτίας του προσφυγικού ζητήματος, που προκύπτουν αδιέξοδα αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την Ευρώπη».
Στη συνέχεια, υπογράμμισε ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση γιατί «το θέμα θα το έχουμε αρκετά χρόνια μπροστά μας και η συζήτηση με τη κυβέρνηση γίνεται σε πολύ υψηλό επίπεδο ειδικά τώρα που έχει φύγει από την ρητορική και πρακτική που δεν είναι ίδια με την πολιτική της πριν μερικούς μήνες».
Ακόμη, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί όπως είπε: «Η μεγαλύτερη και ιδιαίτερη ανησυχία μου από το πως κατέληξε η συνταγματική αναθεώρηση δεν ακουμπάει σε αυτά για τα οποία υπήρξε ανοιχτή διαφωνία, δηλαδή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή για την ερμηνευτική δήλωση του άρθρου 86 αλλά για την άρνηση να υπάρξει μία ομόφωνη υιοθέτηση στο άρθρο 5 όλων των δεσμεύσεων και των εγγυήσεων που αφορούν στα δικαιώματα των ανθρώπων στη σύγχρονη εποχή. Έχει να κάνει αυτό με το κατά πόσο και πως κάθε πολιτική δύναμη σκέφτεται με βάση τον ανθρωπισμό και τις κοινωνικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μετά την 10ετή κρίση να επιλύει αυτά τα ζητήματα. Εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ανησυχία μου, πόσο μάλλον που αυτό το άρθρο δεν το ψήφισε ούτε καν το ΚΙΝΑΛ».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση