Thumbnail
1ο ΕΠΑΛ Άργους, ΕΚ Άργους

 Μια πολύ όμορφη και συγκινητική εκδήλωση αφιερωμένη στους πρόσφυγες, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Άργους, την Τετάρτη 30 Μαρτίου στα πλαίσια πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούνται στo σχολείo. Προβλήθηκε για πρώτη φορά, η ταινία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου Ε.Κ. Άργους με τίτλο "Το Χρέος".

Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες και στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας. Παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος
Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά.

Η διασκευή του σεναρίου έγινε από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε με τα υπέροχα τραγούδια των Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), του Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Η ταινία "Το Χρέος"


Ηχογράφηση, επεξεργασία εικόνας και ήχου, μοντάζ, εύρεση αρχειακού υλικού, από τους ακούραστους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα με την βοήθεια των καθηγητών τους. Η ταινία είναι ομολογουμένως, από τις πιο εμπνευσμένες δημιουργίες των μαθητών τα τελευταία χρόνια. Η συγκίνηση όλων στο τέλος δεν κρυβόταν.

1ο ΕΠΑΛ Άργους, ΕΚ Άργους, πρόσφυγες, Άργος, alfavita.gr
    Ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος μίλησε για το δράμα των προσφύγων και το χρέος όλων μας να σταθούμε δίπλα τους. Στη συνέχεια έκανε την απονομή αναμνηστικών πλακετών του σχολείου, στους δύο καλλιτέχνες.
    Ακολούθησε Μουσική εκδήλωση με τον Λευτέρη Μέρο και τον Νίκο Παπαδόπουλο. Ο Λευτέρης και ο Νίκος, από τη νέα ελπιδοφόρα γενιά μουσικών, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκληση των μαθητών και εκπαιδευτικών και με την παρουσία τους έκαναν την εκδήλωση πραγματικά αξέχαστη. Τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές τραγούδια δικά τους αλλά και άλλων δημιουργών, και κυριολεκτικά ξεσήκωσαν όλους.
    Η υπέροχη χορευτική ομάδα του ΕΠΑΛ Άργους δεν μπορούσε να λείπει από την όμορφη εκδήλωση. Εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά με τους χορούς τους, αποδεικνύοντας τη δουλειά που γίνεται.
Στο τέλος όλοι μαζί συζήτησαν για τον πόνο, την απελπισία, το φόβο που βιώνουν οι πρόσφυγες για κάθε τι που χάθηκε πίσω στον τόπο τους. Αλλά και για την ελπίδα, την αγάπη, το όνειρο, την τόλμη, που κρατούν μέσα τους και τα κάνουν δρόμο για να πορευτούν.
Αυτή η όμορφη εκδήλωση επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός, η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη, διδάσκεται με ξεχωριστή δυναμική μέσα από τις δημιουργίες και προσπάθειες των ίδιων των μαθητών με τη καθοδήγηση των δασκάλων τους.

1ο ΕΠΑΛ Άργους, ΕΚ Άργους, πρόσφυγες, Συρία, alfavita.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

papoutsia
Μυρίζουν τα παπούτσια σας; Φυσικός τρόπος για να τα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές
Ανακαλύψτε το απλό υλικό στην κουζίνα σας που μπορεί να επαναφέρει τη φρεσκάδα στα παπούτσια σας
Μυρίζουν τα παπούτσια σας; Φυσικός τρόπος για να τα απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές