Thumbnail
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Οι υπηρεσιακές μεταβολές (μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διαθέσεις), μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις και τις προσλήψεις μονίμων και αναπληρωτών, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Στα χρόνια των μνημονίων, πέρα από τις περικοπές και τη σκληρή λιτότητα που εξαθλίωσαν τα λαϊκά στρώματα και το σύνολο του ελληνικού λαού, η απαξίωση και υποβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης μεθοδεύτηκε με πολλούς και ποικίλους τρόπους. Υποχρηματοδότηση, αξιολόγηση, καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων, κατάργηση υποστηρικτικών δομών, αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα, υποχρεωτικές μετακινήσεις, διαθεσιμότητες ήταν στο συνταγολόγιο όλων των κυβερνήσεων και εξυπηρέτησαν πολλαπλούς στόχους για να παραδοθεί η εκπαίδευση βορά στους νόμους της αγοράς.

Η καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, μεθοδεύτηκε έντεχνα και μέσω της σκόπιμης καθυστέρησης κάθε είδους υπηρεσιακής μεταβολής και εξέλιξης. Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων πρέπει να νιώθουν έντονη ανασφάλεια ακόμη και για τα πλέον στοιχειώδη: σε ποιο σχολείο, με ποιο ωράριο και με ποιο αναλυτικό - ωρολόγιο πρόγραμμα θα δουλέψουν την επόμενη χρονιά, τι θα ισχύσει για τις αναθέσεις των μαθημάτων, έτσι ώστε εύκολα να αποδεχθούν και να μην αντιδράσουν σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που με μνημονιακή συνέπεια θέσπισαν και θεσπίζουν κάθε χρόνο οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 Για τη φετινή χρονιά παρ όλο που ο σημερινός υπουργός παιδείας δεσμεύτηκε (;) ότι οι υπηρεσιακές μεταβολές θα γίνουν έγκαιρα και προγραμματισμένα, παρατηρούμε να επαναλαμβάνονται τα ίδια σενάρια και αιφνιδιασμοί. Στο τέλος του διδακτικού έτους ανακοινώνονται αλλαγές σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και ΕΠΑΛ και στα ωρολόγια προγράμματα που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένουμε και παρόμοιες ανακοινώσεις-φετφάδες για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ΓΕ.Λ (προϊόντα υποτίθεται του προσχηματικού διαλόγου, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για υλοποίηση των μνημονιακών μέτρων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ).
Είναι προφανής λοιπόν ο λόγος που καθυστερεί η εγκύκλιος για τον προσδιορισμό κενών και πλεονασμάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των μεταθέσεων και των υπόλοιπων υπηρεσιακών μεταβολών.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει να καλλιεργεί το ίδιο κλίμα ανασφάλειας, συνεχίζει την απαξίωση της δημόσιας Εκπαίδευσης χτυπώντας  εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών-μαθητών, αλλά και προλειαίνει το έδαφος για την αποδοχή των μέτρων του νέου «αυτοματοποιημένου» μνημονίου που θα αφορά μειώσεις μισθών, συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο.
Με δεδομένο τους μηδενικούς διορισμούς και τις απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών την επόμενη σχολική χρονιά, κανείς δεν πρέπει να είναι σίγουρος για την εργασιακή του θέση…
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ.

 

Ορεστιάδα 14/5/2016
ΔΕΜΕΡΔΕΣΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕ03
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος