Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

 Με υπουργική απόφαση που  υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου απλοποιείται η διαδικασίας εκλογής καθηγητών και λεκτόρων των ΑΕΙ. Για πρώτη φορά όλες οι διαδικασίες γίνονται ηλεκτρονικά, με πλήρη διαφάνεια και με ενίσχυση της ακαδημαϊκότητας των επιλογών, τόσο των εκλεκτόρων όσο και των υποψηφίων.

Με αυτό τον τρόπο αίρονται παθογένειες του παρελθόντος, που αποδομούσαν κάθε έννοια ακαδημαϊκότητας με αδιαφανείς και συνοπτικές διαδικασίες κρίσεων, εκλεκτορικά«express»  και εκθέσεις αξιολόγησης των υποψηφίων καθηγητών που εξέπιπταν σε συστατικές επιστολές.

Παράλληλα, με την απόφαση αίρονται ερμηνευτικά προβλήματα και αποτρέπονται πλημμέλειες στις διαδικασίες. Αξίζει τέλος να επισημάνουμε ότι, για πρώτη φορά, πριν από την έκδοση της υπουργικής απόφασης ακολουθήθηκε εκτεταμένη διαβούλευση και ελήφθησαν υπόψη αρκετά από τα σχόλια που αναρτήθηκαν κατά την διαδικασία αυτή.

Το ΦΕΚ με την απόφαση σε μορφή pdf

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!