Thumbnail
Καλοκαιρινή περιήγηση στα μονοπάτια της Φυσικής Επιστήμης

 Καλοκαιρινές περιηγήσεις  στα μονοπάτια της Επιστήμης, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, για εκατοντάδες μαθητές της Α, Β, Γ Γυμνασίου και της Α και Β Λυκείου, διοργανώνει από τις 25 Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Στην Ιστιαία, στο Κατάκολο Ηλείας, στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, στην Αίγινα αλλά και στην Αίγινα, μικροί επιστήμονες εξερευνούν τον κόσμο γύρω μας ,σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον και εξοικειώνονται με τις έννοιες της Κοσμολογίας, της Κβαντικής Φυσικής και της Σεισμολογίας!

«Από το 2007 έως και το 2016, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών έχει διοργανώσει 65 θερινά σχολεία , κυριολεκτικά σε ολόκληρη τη χώρα –στην Ερέτρια, στη Μεσσήνη, στη Θεσσαλονίκη, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Ιστιαία, την Παραμυθιά της Θεσπρωτίας-. Σκοπός των θερινών αυτών σχολείων που περιλαμβάνουν ποικίλες δραστηριότητες, από πειράματα και εισαγωγή στην κβαντική φυσική και την κοσμολογία, μέχρι περιηγήσεις στη φύση και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω μας», εξηγεί ο Πρόεδρος της ΕΕΦ, Παναγιώτης Φιλντίσης  .

Αναλυτικά το πρόγραμμα ( πληροφορίες www.eef) :

Οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς στη Λευκάδα!

  • 25-27 Αυγούστου στην Ιστιαία «Περιήγηση στα Μονοπάτια της Φύσης»
  • 27-31 Αυγούστου στην Αίγινα « Προηγμένες έννοιες της Φυσικής»
  • 30 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας «Επιστήμες της Γης και του Διαστήματος»
  • Από τις 3 -7 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών «οι μαθητές μελετούν τους σεισμούς»
  • Και από τις 8-10 Σεπτεμβρίου στο Κατάκολο Ηλείας «Πανόραμα Πειραμάτων»

Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα δομούνται έτσι ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν τον φυσικό κόσμο και την Επιστήμη συνολικότερα, αναλύοντας ευμετάβολα δεδομένα, λαμβάνοντας σύνθετες αποφάσεις και αξιολογώντας στοιχεία που οδηγούν σε επιστημονικά συμπεράσματα.

Μεταξύ των θεμάτων που προσεγγίζονται με ελκυστικό για τους μαθητές τρόπο , είναι   :

-Φυσικός κόσμος και τεχνολογίες αιχμής

-Μηχανική και Εφαρμοσμένη Κβαντική Φυσική

-Κοσμολογία, Τοπολογία και Περιβάλλον

-Αστροφυσική, Αστρονομία, Νανοτεχνολογία

Στα θερινά σχολεία περιλαμβάνεται ειδική ενότητα «Πολιτισμός και Μνημεία» με επισκέψεις και διαδραστικά προγράμματα σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους  (μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι-ιστορική ανασκόπηση, πρόσωπα της Αρχαιότητας και συσχετισμός με μνημεία, Ιστορική αξία μνημείων) , πειράματα σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους, εκδρομές-περιηγήσεις στη φύση.

Πληροφορίες www.eef.gr 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki agwgi sxoleia
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
Μία ώρα νωρίτερα και με το μάθημα της φυσικής αγωγής θα ξεκινούν τα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία