Thumbnail
Τι δήλωσε η Θεανώ Φωτίου

Στα εγκαίνια του νέου χώρου του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων με νοητική υστέρηση στον Ταύρο παραβρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό της, η κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή της, λέγοντας: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σε έναν τόσο ωραίο χώρο με μεγάλες δυνατότητες να φιλοξενήσει τα παιδιά μας. Το πρόβλημά μας ως Πολιτεία είναι πως θα καταφέρουμε να εντάξουμε όλα τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία και την εργασία. Αυτή είναι και η αγωνία των γονιών. Τι θα γίνουν τα παιδιά τους, όταν οι ίδιοι μεγαλώσουν».

«Σε αυτό το κεντρικό ερώτημα»- είπε -«έχουμε δύο προτάσεις. Η μία είναι οι στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, δηλαδή ανά τρία, ανά τέσσερα, τα παιδιά να μπορούν να ζουν με μία μικρή βοήθεια και η άλλη είναι η εργασία».

«Όταν ξεκινήσαμε τα σχολικά γεύματα στο Πέραμα, στο τέλος του 2015, ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης) μαγείρευαν για 4.000 παιδιά του Δημοτικού και τους δασκάλους τους. Το 30% των εργαζομένων στις ΚΟΙΣΠΕ είναι παιδιά με νοητική υστέρηση, πρώην φυλακισμένοι, πρώην τοξικοεξαρτημένοι, κλπ. Δεν είναι μόνο τα χρήματα που παίρνουν. Είναι ότι νιώθουν ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας, με ίσα δικαιώματα στην εργασία, στην κοινωνία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι, στην αρχή του προγράμματος, έρχονταν κάθε πρωί στο γραφείο μου δύο παιδιά από ΚΟΙΣΠΕ, για να δοκιμάσω το φαγητό, που είχαν μαγειρέψει. Σταματούσα, λοιπόν ό,τι έκανα, για να δοκιμάσω. Και σας εγγυώμαι ότι ήταν το καλύτερο φαγητό που έχω φάει. Γιατί οι ΚΟΙΣΠΕ κάνουν εξαιρετικό φαγητό» σχολίασε η κ. Φωτίου, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε τίποτα πιο ενθαρρυντικό για την ίδια, προκειμένου να συνεχίσει τα σχολικά γεύματα, από αυτά τα δύο παιδιά.

«Σήμερα, έχουμε φτάσει τα 130.000 σχολικά γεύματα σε όλη την Ελλάδα. Και την επόμενη χρονιά, το 2019-2020, θα φτάσουμε τα 500.000 σχολικά γεύματα. Και ελπίζω ότι πολλά παιδιά με νοητική υστέρηση θα μαγειρεύουν εξαιρετικά γεύματα για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων» υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαιωαν
Δρομολογείται ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με Πανεπιστημιακά - Όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας
Νέες εξελίξεις: Στο τραπέζι η εξίσωση πτυχίων ΤΕΙ με πανεπιστημιακά
Δρομολογείται ισοτίμηση πτυχίων ΤΕΙ με Πανεπιστημιακά - Όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας
αττικη
Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στην Αττική Οδό - Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κόμβο Ηρακλείου

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην Αττική Οδό περί τις 21:00 της Τρίτης, λίγο πριν την έξοδο της λεωφόρου Ηρακλείου, στο ρεύμα προς...

Σοβαρό τροχαίο με τραυματία στην Αττική Οδό - Μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κόμβο Ηρακλείου