Μαθητές από το ειδικό δημοτικό σχολείο τυφλών της Καλλιθέας επισκέφθηκαν το δημοτικό σχολείο Πολυδενδρίου και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιωματική συνδιδασκαλία και κοινές δράσεις, αποδεικνύοντας ότι η διαφορετικότητα μπορεί να συνυπάρξει και στις σχολικές αίθουσες.
Μαθητές της β΄ δημοτικού ξενάγησαν στο σχολείο τους παιδιά με προβλήματα όρασης και στη συνέχεια έκαναν όλοι μαζί ένα διαφορετικό μάθημα. Ίσως το σημαντικότερο. Ένα μάθημα ζωής.
Τα παιδιά φυτέψανε λουλούδια και φτιάξανε το στεφάνι της διαφορετικότητας και της φιλίας με πολλά πολύχρωμα χάρτινα λουλούδια.
Τους μαθητές του ειδικού σχολείου τυφλών συνόδευε ο Νάγιακ, ο σκύλος συνοδός που υιοθετήθηκε πρόσφατα από τον Δ/ντή του ειδικού σχολείου.
Οι μαθητές διάβασαν βιβλία, έπαιξαν θέατρο και τραγούδησαν. Απέδειξαν ότι η διαφορετικότητα δεν αποτελεί εμπόδιο στην συνύπαρξη. Αντιθέτως χτίζει στέρεες γέφυρες φιλίας.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ