Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Στα Επαγγελματικά Λύκεια της Κω και της Καλύμνου και σε εκδήλωση – ημερίδα, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου και το ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Γιώργο Μουστάκα, τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου Βασίλη Καραγιάννη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννη Παπαδομαρκάκη και τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η οποία στόχευε στην ενημέρωση, προβολή και υποστήριξη του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑΛ και γενικότερα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ο κ. Μπαξεβανάκης αναφέρθηκε στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στις θεσμικές αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί για να διευρυνθούν οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες των αποφοίτων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε  στην αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., στη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών/τριών των ΕΠΑ.Λ  σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), στην εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.», καθώς και στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» για αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. Ο Υφυπουργός τόνισε ότι το πρόγραμμα της Μαθητείας δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους ΕΠΑ.Λ. να εκπαιδευτούν στο χώρο εργασίας, να βιώσουν την εργασιακή κουλτούρα, να προετοιμαστούν για την ομαλή και ασφαλή είσοδό τους στην αγορά εργασίας, να εξασκήσουν, να αποκτήσουν εστιασμένες στο επάγγελμά τους δεξιότητες και γνώσεις και συμπληρώνοντας την 9μηνη παραμονή τους στο πρόγραμμα να κατοχυρώσουν την απαραίτητη προϋπηρεσία που αποτελεί βασικό εφόδιο για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και τη μετέπειτα ανεύρεση εργασίας.

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός είχε επισκεφθεί τα Επαγγελματικά Λύκεια της Κω και της Καλύμνου, άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις και τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας και είχε εκτεταμένες συζητήσεις με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-ήτριες συγχαίροντάς τους για την εξαιρετική δουλειά τους.

Τέλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Μπαξεβανάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και τον Δήμαρχο Καλυμνίων κ. Ιωάννη Γαλούζη, με τους οποίους είχε εκτενείς συζητήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimia ipa
Ο Τραμπ «πολιορκεί» τα αμερικανικά πανεπιστήμια: Ελεγχοι, περικοπές και ιδεολογικός πόλεμος υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου
Ο Τραμπ εναντίον της ανώτατης εκπαίδευσης: Νέα εποχή πολιτικής πίεσης στα αμερικανικά πανεπιστήμια
Ο Τραμπ «πολιορκεί» τα αμερικανικά πανεπιστήμια: Ελεγχοι, περικοπές και ιδεολογικός πόλεμος υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου
Οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την λάμπα σε 5 δευτερόλεπτα
Μόνο άνθρωποι με πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε την λάμπα σε 5 δευτερόλεπτα