Γρήγορο μαλάκωμα χωρίς πολύωρο μούλιασμα
Αντί να τα μουλιάζετε για ώρες, βάλτε τα φασόλια ή τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό, βράστε τα για 5 λεπτά και στη συνέχεια σβήστε το μάτι. Αφήστε τα να σταθούν στο ζεστό νερό για περίπου μία ώρα. Μετά, τα στραγγίζετε και συνεχίζετε με τη συνταγή σας.
11 χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές για τα όσπρια
Μη μαγειρεύετε διαφορετικά όσπρια μαζί – Έχουν διαφορετικούς χρόνους βρασμού, οπότε κάποια θα λιώσουν ενώ άλλα θα μείνουν σκληρά.
Καθαρίστε καλά τα όσπρια – Ξεπλύνετε και αφαιρέστε τυχόν πετραδάκια, χαλασμένους σπόρους ή ίνες, ειδικά αν είναι χύμα.
Πετάξτε όσα επιπλέουν στο νερό κατά το μούλιασμα – Συνήθως είναι κούφια και ακατάλληλα για μαγείρεμα.
Περισσότερο αλάτι; Βάλτε μια πατάτα! – Αν σας ξεφύγει το αλάτι, μια πατάτα στο βράσιμο θα το απορροφήσει.
Μην αλλάζετε συνεχώς το νερό – Έτσι χάνονται θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες.
Χρησιμοποιείτε φρέσκα όσπρια – Όσο πιο φρέσκα (φετινά), τόσο πιο εύκολα βράζουν και πιο νόστιμα είναι.
Αποθηκεύστε σωστά – Σε υφασμάτινες σακούλες, σε δροσερό και ξηρό μέρος, όχι σε γυάλινα βάζα.
Ξεχάσατε το μούλιασμα; Δεν πειράζει! – Βράστε για 5 λεπτά και αφήστε για μία ώρα σε ζεστό νερό.
Αν χρειαστεί να προσθέσετε νερό στο μαγείρεμα, να είναι ζεστό – Έτσι διατηρείται ο βρασμός.
Για φούρνο, πρώτα βράσιμο – Ειδικά οι γίγαντες ή τα ρεβίθια χρειάζονται πρώτα βράσιμο πριν μπουν στον φούρνο με τα υπόλοιπα υλικά.
Τα ξερά κουκιά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα – Μουλιάστε τα από το προηγούμενο βράδυ, αφαιρέστε το μαύρο ματάκι και μετά βράστε τα για περίπου μία ώρα πριν τα μαγειρέψετε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ