Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός παρουσία του υπουργού Παιδείας εξήγγειλε την αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με την συγχώνευση των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το νέο εγχείρημα φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για φοιτητές από τα βαλκάνια, την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Θα συναποτελείται από 32 τμήματα σε 6 πόλεις (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Κατερίνη και Δράμα).
Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως το νέο σχέδιο περιλαμβάνει «ένα νέο μεγάλο πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».
Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, το εγχείρημα έχει γίνει δέκτης κριτικής από σημαντική μερίδα ακαδημαϊκών και η πρώτη ηχηρή παραίτηση ήρθε από τον καταξιωμένο ακαδημαϊκό Κώστα Γραμμένο, πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του «παλιού» Διεθνούς Πανεπιστημίου από το ξεκίνημά του.
Στην παραίτησή του εξέθεσε προβληματισμούς για τα ακαδημαϊκά κριτήρια, με βάση τα οποία αποφασίστηκε η συγχώνευση τριών άλλων ιδρυμάτων με το ήδη υπάρχον Διεθνές Πανεπιστήμιο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση