Thumbnail
ΣΕΠΕ Ικαρίας-Φούρνων

Επίδειξη κρατικού αυταρχισμού και ακραία μορφή συνδικαλιστικής δίωξης είναι η ΕΔΕ που δρομολογήθηκε σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας Χαράς Νίκα, μετά από ενέργειες του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συναδέλφισσα Χ. Νίκα διώκεται για τη συνδικαλιστική της δράση και τη στάση της σαν πρόεδρος της ΕΛΜΕ. Στοχοποιείται η αγωνιστική στάση του κλάδου από έναν προϊ- στάμενο ο οποίος όχι τυχαία έχει καταγγελθεί από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κη- δεμόνων Δ. Χαλκίδας (18.11.2018) και από την ΕΛΜΕ Εύβοιας στις 21.6.2017, 12.10.2017, 27.9.18, 5.11.18 και 13.11.2018. Ο προϊστάμενος λοιπόν, με αναφορά «για κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής» κινητοποίησε τον αυταρχικό μηχανισμό που, με βάση τον αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, επιτρέπει στον 21ο αιώνα τη δίωξη εκπαιδευτικού γιατί είχε το θάρρος της γνώμης της, αλλά και την αξιοπρέπεια να θεωρεί ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι η δουλοπρέπεια αλλά η συλλογική αγωνιστική υπεράσπιση του σχολείου και του εκπαιδευτικού. Αυτός ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας επιτρέπει πρακτικά να θεωρηθεί αντικείμενο δίωξης οποιαδήποτε δράση όλων των μελών ΔΣ σωματείων του δημοσίου της χώρας. Το αυταρχικό οπλοστάσιο των μνημονιακών κυβερνήσεων παραμένει ανέγγι- χτο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς παραμένει ανέγγιχτη η αντιεκπαιδευτι- κή πολιτι- κή στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΟΟΣΑ.

Η αντιδημοκρατική αυτή δίωξη είναι κρατική παρέμβαση στη λειτουργία των ΕΛΜΕ και των σωματείων γενικότερα.Έχει την πλήρη κάλυψη της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τη σφραγίδα της κυβέρνησης. Η επίθεση στα σωματεία και στη συνδικαλι- στική δράση είναι κυβερνητική επιλογή μπροστά στην επίθεση που ετοιμάζεται για την αξιολόγηση, αλλά και το φόβο νέου γύρου κινητοποιήσεων.

Αυτή η απαράδεκτη στοχοποίηση της Χ. Νίκα έχει τη στήριξη και του εκφυλισμένου κυβερνητικού συνδικαλισμού, που επιχειρεί να μετατρέψει τις ΕΛΜΕ σε κρατικό παρα- μάγαζο και φερέφωνο της διοίκησης.Λειτουργούν σαν κρατικός βραχίονας, απέναντι στους εργαζόμενους και τους αγώνες, στέλνουν μήνυμα στον κάθε συνάδελφο ότι είναι ακάλυπτος και μόνος απέναντι στον αυταρχισμό των στελεχών και της διοίκησης.

Προσπάθειες κάθε είδους που εντέχνως θέλουν να περιορίσουν τον έλεγχο των παρα- λείψεων της διοίκησης δεν πρόκειται να μας αποθαρρύνουν να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών, για να υπάρχουν εκπαιδευτικοί από την αρχή της σχολικής χρονιάς ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο σημείο του Νομού και όλης της επικράτειας, για Δημόσιο Δωρεάν σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταδικάσουν τις απόπειρες πε- ριορισμού της ελεύθερης συνδικαλιστικής έκφρασης και να σταθούν αποφασιστικά, τώρα και στο μέλλον, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.


Για το ΔΣ 
Η Πρόεδρος Μηλιάδου Ανθή

Η Γραμματέας Γεωργιάδη Σοφία

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
22_12_17disprosita.jpeg
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές
Αυξήσεις και νέα δεδομένα στους μισθούς για όσους υπηρετούν σε δυσπρόσιτες περιοχές
Οι νέοι καθαροί μισθοί των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε προβληματικές - παραμεθόριες περιοχές