Thumbnail
Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα συνεδρίασε επιτροπή, η οποία εξέτασε την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος και την έναρξη των μαθημάτων στις 9.

Πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι η εφαρμογή του μέτρου αρχικά σε πειραματικό επίπεδο. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alfavita.gr εντός της εβδομάδας αναμένεται εγκύκλιος, η οποία θα προτείνει την αλλαγή σε προαιρετική βάση. 

Οι διευθύνσεις των σχολείων και οι σύλλογοι διδασκόντων θα συνεδριάσουν ώστε να εφαρμόσουν (ή να απορρίψουν) το μέτρο κρίνοντας τις εκάστοτε εκπαιδευτικές/κοινωνικές συνθήκες και με γνώμονα την συναίνεση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις σε προηγούμενες εξαγγελίες, το μέτρο αναμένεται να απορριφθεί σχεδόν καθολικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να υιοθετηθεί από μερικά σχολεία με ιδιαίτερο προσανατολισμό, όπως πχ καλλιτεχνικά ή πρότυπα/πειραματικά.

Για περαιτέρω ενημέρωση, θα επιστρέψουμε στο ζήτημα μετά την 1η Απριλίου. Μέχρι τότε, καλή πρωταπριλιά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νεκρο
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκλέτσος - Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας
Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας
Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Γκλέτσος - Θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα της Μαγνησίας
feta
Αναλύοντας την ελληνική φέτα: Μοριακή αποκωδικοποίηση της «ταυτότητάς» της
Ερευνητές αποκαλύπτουν τις πρωτεΐνες και τις διατροφικές αξίες της φέτας ΠΟΠ, καθιστώντας τη μοναδική σε διατροφική αξία και προέλευση
Αναλύοντας την ελληνική φέτα: Μοριακή αποκωδικοποίηση της «ταυτότητάς» της