24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι καθηγητές, έπειτα από σχετικό κάλεσμα της ΟΛΜΕ.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 12, και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.
Οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στο αντιεκπαιδευτικό όπως το χαρακτηρίζουν νομοσχέδιο για το νέο λύκειο αλλά και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Είναι ένα νομοσχέδιο που καταβαραθρώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Επί της ουσίας, ακόμη και για να πάρουν το απολυτήριο του λυκείου αναγκάζει τα παιδιά να δώσουν μίνι πανελλαδικές σε επίπεδο νομού, περιφέρειας ή δήμου», σημείωσε σε δηλώσεις της η Φανή Συνδρακάκη, μέλος της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.
«Τα φροντιστήρια θα διογκωθούν ακόμα παραπάνω γιατί ακριβώς θα είναι πιο απαιτητική β Γ’Λυκείου και οι εξετάσεις» υπογράμμισε η Δέσποινα Δάσιου, πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και τόνισε πως το λύκειο δεν είναι προπαρασκευή για το πανεπιστήμιο αλλά χώρος μόρφωσης.
Εικόνες: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με πληροφορίες και βίντεο από thestival.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ