Κ. Μητσοτάκης: Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει, καταργούμε το άσυλο
Την επίθεση στα γραφεία της Athens Voice με το άσυλο επιχείρησε να συνδέσει ο Πρόεδρος της ΝΔ

Σε προεκλογική του ομιλία στο Θησείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την «τρομοκρατική» -όπως την αποκάλεσε- επίθεση, προσθέτοντας πως στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει και ότι το πανεπιστημιακό άσυλο θα καταργηθεί τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της ΝΔ. 

«Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλων των ειδών τα γκρουπούσκουλα και τους μπαχαλάκηδες. Στις 8 Ιουλίου η ανοχή τελειώνει. Το πανεπιστημιακό άσυλο καταργείται τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης μας. Οι σχολές παύουν να αποτελούν ορμητήρια για να κατασκευάζουν κάποιοι μολότωφ και οι κουκουλοφόροι να διακινούν, μαζί με τους εμπόρους, τα ναρκωτικά τους. Και αποδίδονται, επιτέλους, τα πανεπιστήμια ελεύθερα στους φοιτητές, στους καθηγητές και στους εργαζόμενους. Όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένο κράτος» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη χθεσινή επίθεση  του Ρουβίκωνα στα γραφεία της εφημερίδας. 

Παιδεία συνδεδεμένη με την οικονομία

Την άμεση σύνδεση της Παιδείας με την οικονομία προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ επανέλαβε την πρόθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργήσει ένα πρότυπο σχολείο για τους «άριστους μαθητές σε κάθε περιφερειακή ενότητα».

«Όλοι περιμένουν από εμάς ένα κράτος με λιγότερη γραφειοκρατία και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη. Παιδεία συνδεδεμένη με την οικονομία που θα προσφέρει γνώση, δεξιότητες, θα ανοίγει την πόρτα για πολλές καλές νέες  δουλειές. Με περισσότερους και καλύτερους εκπαιδευτικούς και, ναι, ένα πρότυπο σχολείο για τους άριστους μαθητές σε κάθε περιφερειακή ενότητα» υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!