Δυναμικές αντιδράσεις φοιτητών καταργημένου Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών για την επανίδρυσή του
Ανακοίνωση του Συντονιστικού κατάληψης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) Πανεπιστημίου Πατρών, Αγρίνιο

Την Τρίτη 17/12/19 έγινε ένα πρωτοφανές γεγονός στο τμήμα μας.

Εν μέσω κατάληψης ο Πρόεδρος του τμήματος αποφάσισε να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση Τμήματος στην Πανεπιστημιούπολη του Ρίου εκτός έδρας του Αγρινίου, το οποίο είναι η φυσική έδρα του τμήματος μας. Εμείς σαν Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) δεν γινόταν να αφήσουμε έτσι αυτή την κατάσταση, διότι δεν θεωρούμε ηθικό να γίνονται Γ.Σ. εν μέσω κατάληψης και να μην είναι πρώτο και κύριο θέμα ο δίκαιος αγώνας των φοιτητών.

Αποφασίσαμε να παρέμβουμε στην Γ.Σ., ώστε το μόνο ζήτημα το οποίο θα συζητιόταν να ήταν ο δίκαιος αγώνας μας και η επανίδρυση του τμήματος μας. Προς μεγάλη μας έκπληξη δεν υπήρχε καν απαρτία και έτσι η Γ.Σ. δεν πραγματοποιήθηκε, άλλωστε και να υπήρχε απαρτία δεν θα αφήναμε την Γ.Σ. να πραγματοποιήθει. Να τονίσουμε οτι απο τα 17 μέλη ΔΕΠ μόνο 2 καθηγητές ήταν παρόντες. Κάτι τέτοιο δείχνει οτι η πλειοψηφία των καθηγητών μας στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας και έχουν γνώση της κατάστασης του τμήματος μας. Έχουμε ξεκαθαρίσει οτι σε οποιαδήποτε κίνηση, η οποία κατά την γνώμη μας προσβάλλει τον αγώνα μας θα είμαστε παρόντες και θα πράττουμε αναλόγως. Τονίζουμε οτι κάθε μας κίνηση είναι απολύτως λογική, καθώς είμαστε γεμάτοι οργή.

Τονίζουμε οτι είμαστε το μοναδικό κατηργημένο ΑΕΙ της χώρας με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για τους φοιτητές του ΔΠΠΝΤ. Έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με τις ζωές μας και τα λεφτά των οικογένειων μας και δεν τους αγγίζει κανείς!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education.jpg
Πανεπιστημιακοί για δημιουργία «Στρατιωτικού ΔΕΠ»: «Απαράδεκτη η ρύθμιση!»
«Η προχειρότητα της όλης ρύθμισης και η αποσπασματικότητα της δημιουργούν εύλογα υπόνοιες για τις σκοπιμότητες που μπορεί να υποκρύπτονται»
Πανεπιστημιακοί για δημιουργία «Στρατιωτικού ΔΕΠ»: «Απαράδεκτη η ρύθμιση!»
ΑΜΕΑ
Καταγγελία για το ΚΕΔΑΣΥ Δυτικής Αττικής – Σε κατάσταση εγκατάλειψης οι δομές για μαθητές με ειδικές ανάγκες
Σοβαρές ελλείψεις και υποβάθμιση των υπηρεσιών καταγγέλλουν οι ΣΕΠΕ Δυτικής Αττικής και ΣΕΕΠΕΑ Αττικής
Καταγγελία για το ΚΕΔΑΣΥ Δυτικής Αττικής – Σε κατάσταση εγκατάλειψης οι δομές για μαθητές με ειδικές ανάγκες
νοσοκομείο
ΕΣΑμεΑ: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Με τεράστια δυσκολία η πρόσβαση στην Υγεία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες/σπάνιες παθήσεις
Το 78% των ερωτηθέντων ατόμων με αναπηρία, χρόνια/ σπάνια πάθηση έχει μειώσει δαπάνες για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης, όπως δαπάνες για...
ΕΣΑμεΑ: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας- Με τεράστια δυσκολία η πρόσβαση στην Υγεία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες/σπάνιες παθήσεις