pliroforiki-diadiktio
Σύλλογος Καθηγητών Πληροφορικής Νομού Λάρισας

Αγαπητές & Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το ΔΣ του συλλόγου είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας την Τετάρτη 22-01-2020 για να συζητήσει μαζί του τις τρέχουσες εξελίξεις στο μάθημα της Πληροφορικής στην Π/θμια & Β/θμια Εκπ/ση και να του επιδώσει Υπόμνημα σχετικά με τις θέσεις και τις προτάσεις μας. 
Στη συνάντηση αυτή , η οποία διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί και η αγωνία όλων των συναδέλφων Πληροφορικών για τα τρέχοντα αλλά και χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου μας όπως η απώλεια ωρών στην Β/θμια, ο άλλοτε απαρχαιωμένος και άλλοτε ανύπαρκτος εργαστηριακός εξοπλισμός (ειδικά στην Α/θμια), η ουσιαστική έλλειψη τεχνικής υποστήριξης μετα την κατάργηση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., η απουσία συγγράμματος για την Α/θμια, η μη ύπαρξη αναγνώρισης 3ης εργαστηριακής απασχόλησης στους Υπεύθυνους Εργαστηρίων κ.α..

Ο Διευθυντής τοποθετήθηκε αρχικά λέγοντας ότι όλα τα αιτήματα και οι θέσεις που παρουσιάσαμε είναι λογικά και δικαιολογημένα. Όσο αφορά τον εργαστηριακό εξοπλισμό μας ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης του εξοπλισμού προς τις σχολικές μονάδες από τον Διαγωνισμό προμήθειας που είχε εξαγγείλει Περιφέρεια ( ύψους 5.500.000€ ) και μάλιστα μας ανέφερε πως για την Λάρισα και την Καρδίτσα θα πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Η Μαγνησία, τα Τρίκαλα και τα ΕΠΑ.Λ. θα παραλάβουν προς τα τέλη του Σχολικού έτους.

Επίσης, συμφώνησε με την πάγια θέση μας ότι μονόωρο μάθημα Πληροφορικής, ειδικά στη Β/θμια, δεν θα έπρεπε να υφίσταται καθότι έτσι υποβαθμίζεται καθώς και με τη πρότασή μας για την καθιέρωση  δίωρου μαθήματος Πληροφορικής στο Γυμνάσιο και στα μαθήματα της Α & Β Λυκείου, μετατρέποντας παράλληλα και το μάθημα της Α Λυκείου σε Γενικής Παιδείας. 

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την υποστελέχωση των νέων δομών που αντικατέστησαν τα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. και έλαβε σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις μας στο θέμα αυτό (δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικού από άλλο νομό κτλ.).

Τέλος, έγινε αναφορά στην θετική εξέλιξη της θέσπισης του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής (ΚΠΠ) και σε αυτό το σημείο επισημάναμε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τα παιδιά που παρακολούθησαν τον κύκλο μαθημάτων της χρονιάς 2018-19, αλλα δεν εξετάστηκαν για να λάβουν την εν λόγω πιστοποίηση.

Συνοψίζοντας συνάδελφοι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συζήτησή μας υπήρξε γόνιμη και ειλικρινής και θεωρούμε ότι τα προβλήματα που εκθέσαμε ακούστηκαν και οι θέσεις μας έγιναν  απολύτως κατανοητές . Το ΔΣ του ΣΕΠΠΔΕΛ θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των προαναφερθέντων θεμάτων και θα παρεμβαίνει κατάλληλα όπου και όπως κρίνεται απαραίτητο.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πολο
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»
«Η Έλενα Ξενάκη, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Αθηνά Δήμητρα Γιαννοπούλου, Βασιλική Πλευρίτου, αποτελούν κίνητρο και έμπνευση για όλους...
Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα polo γυναικών»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου και 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα οικονομικής στήριξης - Ανακοίνωσε έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επιστροφή ενός ενοικίου και 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους (Video)