Το ΑΠΘ χρηματοδοτεί ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης
Ντοκιμαντέρ για την εξόντωση των εβραϊκών πληθυσμών της Θεσσαλονίκης στην Κατοχή

Μια προσπάθεια του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ), για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, που αφορά την εξόντωση των εβραϊκών πληθυσμών της Θεσσαλονίκης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο θα χρηματοδοτήσει το ΑΠΘ, όπως γνωστοποίησε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Το ντοκιμαντέρ, "προσπάθεια καθηγητή και φοιτητών του ΑΠΘ", θα σχετίζεται τόσο με τα δραματικά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, "όσο και με όσα έλαβαν χώρα στα στρατόπεδα της Πολωνίας" εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε πως η ολοκλήρωση της οπτικοακουστικής παραγωγής τοποθετείται χρονικά "στο καλοκαίρι του 2020".

"Με συγκεκριμένες κινήσεις, κινήσεις ουσίας, τιμάμε αυτή την ημέρα, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η μνήμη πρέπει να μας οχυρώσει -και θα μας οχυρώσει- απέναντι στις ακρότητες και τη βαρβαρότητα του παρελθόντος", πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και εξήγησε πως σε κάθε περίπτωση και μετά την περάτωση της προσπάθειας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ θα είναι στη συνέχεια "διαθέσιμο σε όλους", για δημόσια προβολή, όποτε και όπου αυτό ζητηθεί να γίνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυκό
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
Οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον λόγο που πάντα θέλουμε γλυκό στο τέλος του γεύματος, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι γεμάτο.
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
ρύζι2410
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
Το ρύζι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και εμετό, τα οποία συνήθως υποχωρούν σε 24...
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο