Τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Ορέστη Καλογήρου, προτείνει για πρόεδρο του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Ο ίδιος ανήρτησε στο facebook:
«Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεως με τιμά ιδιαίτερα με την πρόταση της να αναλάβω την προεδρία του ΔΟΑΤΑΠ. Την Παρασκευή στις 11.30 σε ακρόαση η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα γνωμοδοτήσει επ' αυτού. Είναι μεγάλη ευθύνη απέναντι στους βουλευτές και στην υπουργό. Έχω πλήρη συναισθηση αυτής της ευθύνης».
Εντός των επομένων ημερών, αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της πρότασης της υπουργού, κατόπιν ακρόασης του προτεινόμενου.
Το βιογραφικό του Ορέστη Καλογήρου
Ο Ορέστης Καλογήρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1960. Είναι παντρεμένος με την παιδαγωγό Ελένη Βαλτή, με την οποία έχουν τρία παιδιά, τον Γιάννη (29), τη Φανή (22) και τον Δημήτρη (22).
Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (AΠΘ) και έλαβε το πτυχίο Φυσικής το 1983. Στο ίδιο Τμήμα εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή και το 1988 του απονεμήθηκε το διδακτορικό δίπλωμα. Το 1991 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Institut für Physikalische Chemie, Labor für Magnetochemie του Πανεπιστημίου του Hamburg, και την τριετία 1993-1996 ως ερευνητής στο Εργαστήριο Μαγνητικών Υλικών του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Το 1996 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής, το 2002 Αναπληρωτής Καθηγητής και το 2010 Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 εργάσθηκε με εκπαιδευτική άδεια έξι μηνών ως επισκέπτης ερευνητής στο Magnetic Materials Laboratory, Dept. of Electrical and Computer Engineering, Northeastern University της Βοστόνης και το 2016 ως Fulbright Visiting Scholar στο Center for Systems Biology, Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School.
Ερευνητικά του ενδιαφέροντα αποτελούν η ανάπτυξη υλικών, ο χαρακτηρισμός και η μελέτη των δομικών, μαγνητικών και ηλεκτρικών ιδιοτήτων των υλικών, με έμφαση τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη και μελέτη μαγνητικών νανοσωματιδίων και στην πιθανή χρήση τους για την θεραπεία του καρκίνου. Έχει δημοσιεύσει 105 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και 20 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές και έχει 134 ανακοινώσεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια (>1170 ετεροαναφορές, h-index =21). Επιστημονικώς υπεύθυνος 10 ερευνητικών έργων με εθνική και διεθνή χρηματοδότηση και συμμετοχή σε άλλα 17. Μέλος επιστημονικών και οργανωτικών επιτροπών διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Συμπρόεδρος του συνεδρίου Joint European Magnetic Symposia JEMS2013. Κριτής σε δεκάδες διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Αξιολογητής ερευνητικών προτάσεων 7th FP, Lise Meitner Programme Austrian Science Fund, Romanian National Council for Research & Development, Fondo Nacional de Desarrollo Científico y Tecnológico de Chile (FONDECYT), ΓΓΕΤ, ΙΚΥ.Guest Editor στο περιοδικό Materials για τον ειδικό τόμο "Multifunctional Magnetic Hybrid Nanomaterials for Theranostic Applications".
Διευθυντής Εργαστηρίου Μαγνητισμού & Μαγνητικών Υλικών του Τμήματος Φυσικής ΑΠΘ (2010-σήμερα). Διευθυντής του Τομέα Εφαρμογών Φυσικής και Φυσικής Περιβάλλοντος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ (2005-2007). Πρόεδρος της Επιτροπής Εργαστηρίων (2012-2013) και της Επιτροπής Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων του Τμήματος Φυσικής (2007-2009). Μέλος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ (2015-2019). Μέλος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ (2015-2019). Μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ (2019-σήμερα). Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης & Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης – Ε.Ε.Ε.Τ.Σ.Υ (2003-2006).
Μέλος της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής στην «Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών για την Αναβάθμιση και τη Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου» (2006-2010) και μέλος του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ (2009-2010). Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ανωτέρου Διδακτικού Προσωπικού ΑΠΘ (2005-2008). Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (2006-2011). Μέλος του Δ.Σ. της μη κερδοσκοπικής εταιρείας "Παρατηρητήριο Έρευνας και Διαλόγου για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη