Στο «φιάσκο» με τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα σχολεία αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, το απόγευμα της Τρίτης, αποδίδοντας το μεγάλο ακατάλληλο μέγεθός τους σε παρεξήγηση.
Ο κ. Κοντοζαμάνης, αν και επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που διαθέτει δωρεάν μάσκες στους μαθητές, παραδέχτηκε ότι «υπήρξε ένα ζήτημα».
Οι προδιαγραφές, σύμφωνα με τον υφυπουργό, βασίζονται στα διεθνή πρότυπα, όμως υπήρξε «μία παρεξήγηση σε ό,τι αφορά το μέγεθος της μάσκας πριν από τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος των δύο μασκών. Αυτό θα διορθωθεί. Άλλωστε η επιτροπή θα δώσει διευκρινίσεις επί των προδιαγραφών».
Όπως υποστήριξε ο κ. Κοντοζαμάνης, «οι προδιαγραφές θα είναι ίδιες, γιατί βασίζονται στα διεθνή πρότυπα, δεν αλλάζουν τα πρότυπα αυτά, δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ό,τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος. Οι επόμενες μάσκες θα είναι οι σωστές».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ