ΣΥΡΙΖΑ για σύλληψη 14χρονου: Η ΝΔ διαθέτει ολόκληρη υπηρεσία που επιμελείται τα fake news
Απάντηση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση της ΝΔ στο Νίκο Φίλη με αφορμή όσα δήλωσε για την κράτηση των μαθητών
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση της ΝΔ στο Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του:
 
Ευχαριστούμε τη ΝΔ για την επίθεσή της στον Νίκο Φίλη. Χάρη σε αυτήν μάθαμε ότι στο οργανόγραμμά της υφίσταται ολόκληρη υπηρεσία που επιμελείται τα fake news. Έτσι εξηγείται η υπερπαραγωγή ψευδολογιών και αθλιοτήτων, ο μόνος τομέας στον οποίο διαπρέπει το κόμμα αυτό. Όπως τότε, που ο άγριος ξυλοδαρμός Κύπριου φοιτητή από ασφαλίτες στη Θεσσαλονίκη, ονομάστηκε πρόσκρουση σε ζαρντινιέρα ή όταν παλιότερα η ΟΝΝΕΔ οργάνωνε εκδηλώσεις για να τιμήσει τον Καλαμπόκα, τον δολοφόνο του καθηγητή Τεμπονέρα. 
 
Οι ευφάνταστοι ανιχνευτές fake-news της ΝΔ ισχυρίζονται πως όταν ένα 14χρονο παιδί κρατείται στα μπουντρούμια της ΓΑΔΑ επί τέσσερις ημέρες, αλλά χάρη στην κυβερνητική μεγαλοψυχία δέχεται την επίσκεψη συνηγόρου (αυτό δα έλειπε) ή τελικά, της μητέρας του, δεν είναι …απομονωμένο αλλά περίπου ελεύθερο! Και ότι όλοι όσοι το αντιμετώπισαν ως κρατούμενο, με πρώτο το Σύλλογο Γονέων του σχολείου του, διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις.
 
Προτείνουμε στους φωστήρες της ΝΔ να επεκτείνουν τις τόσο δημιουργικές σκέψεις τους στο θεσμό της φυλάκισης. Με τα μυαλά που κουβαλούν μπορούν άνετα να ισχυριστούν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές,  αφού οι κρατούμενοι σε αυτές έχουν δικαίωμα στο… επισκεπτήριο. Τέτοιες ανακοινώσεις διαβάζει η ντροπή και ντρέπεται.
 
Σημειώνεται πως το παρατηρητήριο των fake news της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή του, σημείωσε ότι «όσοι μιλούν για απομόνωση του παιδιού, γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη».
 
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές που συνελήφθησαν κατά το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο της προηγούμενης εβδομάδας, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον αρμόδιο ανακριτή. Στα Δικαστήρια της Ευελπίδων εξελίχθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τη στιγμή που ο 14χρονος Βαγγέλης αφέθηκε ελεύθερος με τη συνοδεία της μητέρας του.
 
Βγαίνοντας από το κτήριο, ο νεαρός μαθητής ανέφερε μεταξύ άλλων πως όσο βρισκόταν στο κρατητήριο κοιμόταν στο πάτωμα.
 

Τι είχε αναφέρει η ΝΔ

Το παρατηρητήριο των fake news του γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφέρεται σε δήλωση του Νίκου Φίλη σχετικά με τις συλλήψεις παιδιών:

«Στην προσφιλή τακτική των fake news κατέφυγε ο κ. Φίλης δηλώνοντας προκλητικά για τον 14χρονο που συνελήφθη κατά τη διάρκεια επεισοδίων ότι "παιδιά φυλακίζονται και απομονώνονται για τέσσερις μέρες από την οικογένειά τους". Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο νεαρός δέχτηκε τρεις επισκέψεις κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Όσοι -με προεξέχοντα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- μιλούν για απομόνωση του παιδιού γνωρίζουν ότι παραπληροφορούν την κοινή γνώμη. Η εργαλειοποίηση τέτοιων ζητημάτων μέσω fake news, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, αποτελεί απαράδεκτη, χυδαία και καταδικαστέα πράξη που προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

fysiki agwgi sxoleia
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
Μία ώρα νωρίτερα και με το μάθημα της φυσικής αγωγής θα ξεκινούν τα σχολεία όλης της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr
Σχολεία: Στις 7:15 πμ θα χτυπάει το κουδούνι με υποχρεωτική γυμναστική την 1η ώρα
sxoleio
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία
Εκπαιδευτικοί: Η μισθοδοσία σε μόνιμους και αναπληρωτές μέσα στον Απρίλιο
Εκπαιδευτικοί: Ποια μέρα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς μονίμων και αναπληρωτών η επόμενη μισθοδοσία