Βουλή-live: Απαντήσεις για απουσίες μαθητών και μετακινήσεις φοιτητών
Συζήτηση στη Βουλή για τις απουσίες των μαθητών που δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση, καθώς και για το θέμα των μετακινήσεων των φοιτητών και την επανένωση των οικογενειών

Σε ερωτήματα που απασχολούν πλήθος μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών και γονέων αναμένεται να απαντήσει σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή.

Ο βουλευτής Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ερώτηση για τις απουσίες των μαθητών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, ζητώντας να μην προσμετρηθούν οι απουσίες όσων μαθητών δεν διέθεταν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Στην ερώτησή του, αναφέρει την περίπτωση σχολείου στην Αγία Βαρβάρα, όπου περισσότεροι από 300 μαθητές έμειναν εκτός τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης τεχνολογικού εξοπλισμού. Για το πρόγραμμα voucher των 200 ευρώ, με σκοπό την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού, τονίζει πως καλύπτει μόλις το 7% των αναγκών, όταν το 30% των οικογενειών βρίσκεται στο φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού. (αναλυτικά η ερώτηση του Κρ. Αρσένη).

Απαντήσεις και για τις μετακινήσεις φοιτητών

Ερώτηση για τις μετακινήσεις φοιτητών και την επανένωση οικογενειών κατέθεσε ο βουλευτής Σταύρος Αραχωβίτης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής σημείωσε πως στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για την επανένωση των οικογενειών που έχουν ως μέλη τους φοιτητές που φοιτούν σε διαφορετική Περιφερειακή ενότητα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας, εκτός για λόγους που σχετίζονται με τη συμμετοχή σε κλινικές.

Ταυτόχρονα, ο βουλευτής ζητά να τροποποιηθεί η σχετική απόφαση και να εξασφαλιστεί η μετακίνηση των φοιτητών χωρίς κόστος για τις οικογένειές τους (αναλυτικά η ερώτηση).

Η διαδικασία της απάντησης επίκαιρων ερωτήσεων αναμένεται να ξεκινήσει στις 13:00.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τουρι
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
Την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός ήταν ελαφρώς μικρότερος, στους 1,45 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
kinisi
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε βενζινάδικο στη Ραφήνα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μαραθώνος
Η φωτιά προκάλεσε αναστάτωση και μεγάλες καθυστερήσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε βενζινάδικο στη Ραφήνα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μαραθώνος