Για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τη βιωσιμότητα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, αλλά και την επίδραση της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο στα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ της χώρας τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγίου Νικολάου, Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.
Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης την περασμένη Τετάρτη με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού, των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκου Κοκκίνη – Γιάννη Ανδριώτη, του βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλη Θραψανιώτη, του πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκου Κατσαράκη, του προέδρου του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγίου Νικολάου Κ. Παναγιωτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ι. Γουλιδάκη και του προέδρου του ΠΑΟΔΑΝ Λ. Ραφαϊλάκη.
Σε επιστολή του προς τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης ζητά να λάβει απαντήσεις για τη στήριξη του Τμήματος ΔΕΤ και την εισαγωγή του με βεβαιότητα στα επόμενα μηχανογραφικά, ενώ για το ΤΕΦΑΑ υποστηρίζει πως σε κάθε περίπτωση απαιτεί μέλη ΔΕΠ για να ξεκινήσει η λειτουργία του που δεν υπάρχουν σήμερα.
«Εφόσον το βλέπετε θετικά, διότι πραγματικά θα διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ της χώρας ειδικά με το θαλάσσιο αθλητισμό και θα λειτουργήσει στη νότια Ελλάδα που δεν υπάρχει άλλο ΤΕΦΑΑ, όταν νομίζω είναι ώριμη η κατάσταση θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να προχωρήσετε προς την υλοποίησή του» υπογραμμίζει ο Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης.
Η επιστολή
Αναλυτικά, η επιστολή του προέδρου του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Αγίου Νικολάου στον υφυπουργό Παιδείας:
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Θα ήθελα να σας καταθέσω γραπτώς την τοποθέτησή μου στα θέματα που έμειναν ανοιχτά και δεν προλάβαμε να τοποθετηθώ στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη (ήμουνα ο μοναδικός προσκεκλημένος που δεν έλαβε το λόγο ακόμα και όταν τον ζήτησε στο τέλος) με θέμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Τα θέματα αφορούν την
1. Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και Βιωσιμότητα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ - Ρυθμός αποφοίτησης
2. Η επίδραση της λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο στα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ της χώρας (Κομοτηνή) και για τα οποία επισυνάπτω σε 2 pdf τις απαντήσεις μου.
Σας απαντώ ως Πρόεδρος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ για το Τμήμα και υπεύθυνος από το ΕΛΜΕΠΑ για το ΤΕΦΑΑ και μέλος της επιτροπής που έγραψε το σύνολο της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ.
Τα άλλα δύο μέλη είναι οι εξαιρετικοί συνάδελφοι καθηγητές ΤΕΦΑΑ, Αντώνιος Κυπάρος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και
Ανδρέας Φλουρής, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στους οποίους έχω κοινοποιήσει την απάντησή μου, τους είχα και ενημερώσει και νωρίτερα για την τοποθέτησή μου με την οποία συμφωνούν.
Το Τμήμα ΔΕΤ πέρα από τις υποδομές και την αριστεία του στην έρευνα, έχει ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό και αναφέρομαι στο πρόγραμμα σπουδών του που συνδέεται με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, και θα αφορά και το θέμα στο αυτοδύναμο μεταπτυχιακό μας, που όλοι γνωρίζουμε πόσο έχει προσπαθήσει η σημερινή κυβέρνηση να εφαρμόσει και να υποστηρίξει.
Αν είναι εφικτό θα ήθελα να μας απαντήσετε γραπτώς ή στην επόμενη τηλεδιάσκεψη, έστω για την στήριξη του Τμήματος ΔΕΤ και την εισαγωγή του με βεβαιότητα στα επόμενα μηχανογραφικά.
Για το ΤΕΦΑΑ η προσωπική μου γνώμη είναι πως σε κάθε περίπτωση απαιτεί μέλη ΔΕΠ για να ξεκινήσει η λειτουργία του που δεν υπάρχουν σήμερα. Εφόσον το βλέπετε θετικά, διότι πραγματικά θα διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα ΤΕΦΑΑ της χώρας ειδικά με το θαλάσσιο αθλητισμό και θα λειτουργήσει στη νότια Ελλάδα που δεν υπάρχει άλλο ΤΕΦΑΑ, όταν νομίζω είναι ώριμη η κατάσταση θα μπορούσε κατά τη γνώμη μου να προχωρήσετε προς την υλοποίησή του.
Είμαι πολύ χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να ακούσω τα επιχειρήματα σας, και θα ήθελα να δείτε την τοποθέτησή μου σε αυτά όπως ακούσατε πολύ προσεκτικά και όλων όσων συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη.
Σας ευχαριστώ πολύ για την δυνατότητα που μου δόθηκε να επικοινωνήσω μαζί σας.
Είμαι διαθέσιμος για ο,τιδήποτε χρειαστείτε.
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Πολλούς χαιρετισμούς,
Κώστας Παναγιωτάκης
Δείτε αναλυτικά εδώ την τοποθέτηση του Κώστα Παναγιωτάκη για τη βιωσιμότητα Τμήματος ΔΕΤ και ΕΒΕ.
Δείτε αναλυτικά εδώ την τοποθέτηση για τη λειτουργία ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου.
«Να γίνουν προσλήψεις ΔΕΠ για το ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου»
Από την τοποθέτηση που απέστειλε ο πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και μέλος της τριμελούς Επιτροπής της μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του ΤΕΦΑΑ στον Υφυπουργό κ. Συρίγο προκύπτει πως για το υφιστάμενο Τμήμα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ενώ η λειτουργία του ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη βιωσιμότητα των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ.
«Αυτά ήταν και τα κύρια θέματα που προέκυψαν στη συζήτηση με το κ. Συρίγο, που παρόλη την περιορισμένη διάρκειά της, ήταν με βεβαιότητα ιδιαίτερα χρήσιμη, και καλό θα ήταν να επαναληφθεί» δήλωσε ο Κωνσταντίνο Παναγιωτάκης.
«Σημαντικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτελεί το γεγονός πως είναι προγραμματισμένο να φτάσει τα 10 μέλη ΔΕΠ όπως και το Τμήμα στη Σητεία. Η τροχιά ανάπτυξης που διανύει το Τμήμα μας οφείλεται και στη θετική στάση της σημερινής Πρυτανείας και Συγκλήτου του ΕΛΜΕΠΑ» πρόσθεσε.
Στη συνέχεια, επισήμανε ότι «η παρουσία του Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Καθηγητή Νικόλαου Κατσαράκη ήταν καταλυτική τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και ειδικά στη τηλεδιάσκεψη με τον κ. Συρίγο, αποδεικνύοντας έμπρακτα την υποστήριξη του στις δομές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας. Όταν η αποτύπωση των υποδομών, του σύγχρονου προγράμματος σπουδών, της αριστείας στην έρευνα για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας γίνεται από τον ίδιο το Πρύτανη του Πανεπιστημίου αποκτά διαφορετικό ειδικό βάρος και δημιουργεί οπωσδήποτε κλίμα αισιοδοξίας για την πορεία του Τμήματος» .
«Σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη και δεύτερου Τμήματος μελλοντικά στη πόλη μας αποτελεί η μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για το ΤΕΦΑΑ» συμπλήρωσε.
«Ως μέλος της τριμελούς επιτροπής που εκπόνησε το σύνολο της μελέτης βιωσιμότητας και σκοπιμότητας του ΤΕΦΑΑ αισθάνομαι πραγματικά πως το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω είναι να ευχαριστήσω θερμά τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, τους εξαιρετικούς επιστήμονες, καθηγητές ΤΕΦΑΑ, Αντώνιο Κυπάρο, Αναπληρωτής Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ανδρέα Φλουρή, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η επιτροπή παρέδωσε στο ΕΛΜΕΠΑ μια πληρέστατη μελέτη 67 σελίδων που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για το ΤΕΦΑΑ και εμπεριέχει μέχρι και το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του» ανέφερε.
«Συμπερασματικά, το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας καλύπτει όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και πρέπει να αποτελεί την κύρια προτεραιότητα για την πόλη μας.
Το ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου έχει κάθε λόγο να ενταχθεί στους μελλοντικούς σχεδιασμούς του Υπουργείου και να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόσληψη νέων μελών ΔΕΠ που θα το στελεχώσουν αλλά και κατασκευής των ελάχιστων αθλητικών υποδομών που απομένουν (αίθουσα ενόργανης - ρυθμικής γυμναστικής), δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης ακαδημαϊκού πόλου και στην τέταρτη πρωτεύουσα της Κρήτης» κατέληξε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 15/01
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση