Warning message

Unable to retrieve https://www.youtube.com/watch?v=tE7suDREQzI&ab_channel=ANT1TV at this time, please check again later.
kerameos
Nikos Libertas / SOOC
Υπέρ της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ που αφήνει εκτός δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους των πανελληνίων επιχειρηματολόγησε για μία ακόμα φορά η Νίκη Κεραμέως, παραβλέποντας ότι το ίδιο μέτρο δεν ισχύει για τα κολέγια

«Θέλουμε τα παιδιά μας να μπαίνουν στα Πανεπιστήμια και να μην έχουν προοπτική;». «Θεωρείτε σωστό να πληρώνετε για φοιτητές που τούς οδηγούμε σε αδιέξοδο;». Αυτά τα ερωτήματα διατύπωσε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στην ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ που αφήνει εκτός δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους των πανελληνίων.

«Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20;», διερωτήθηκε ακόμα η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης.

Η υπουργός Παιδείας κατηγόρησε το Αλέξη Τσίπρα ότι μεταξύ άλλων «μιλάει για ιδιωτική εκπαίδευση και δεν μιλάει για τα δημόσια ΙΕΚ που έχουν πολλές ειδικότητες. «Είναι σωστό να πληρώνουμε φοιτητές που τους οδηγούμε σε αδιέξοδο; Ένας στους τέσσερις που φοιτά σε δημόσιο ΙΕΚ είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου», είπε η υπουργός και πρόσθεσε: «Θέλουμε τα παιδιά να έχουν λύσεις και επιλογές. Το μόνο εύκολο είναι να μπούμε όλοι στα πανεπιστήμια».

Όμως η κ. Κεραμέως παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η προϋπόθεση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής δεν ισχύει για τα κολλέγια, όπου το μοναδικό κριτήριο για τη φοίτηση είναι η καταβολή διδάκτρων.

Ουσιαστικά, η υπουργός Παιδείας ισχυρίζεται ότι οι μαθητές δεν θα πρέπει να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για φοίτηση στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης, παρά μόνο στα δημόσια ΙΕΚ και στην επί πληρωμή ιδιωτική εκπαίδευση.

Ένα επιπλέον ζήτημα που δεν αναφέρει η υπουργός είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται η βάση για την εισαγωγή σε κάποια σχολή ή τμήμα. Ουσιαστικά τα μόρια καθορίζονται από τη ζήτηση που έχει και όχι από το αν κάποιος είναι «καλός» ή «κακός» μαθητής.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 40 Εργατικά Κέντρα ζητούν κατάργηση της ΕΒΕ, με την ΟΙΕΛΕ να ζητά να μπει ένα τέλος στις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες που διογκώνονται με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας.

https://www.youtube.com/watch?v=tE7suDREQzI&ab_channel=ANT1TV

Γιώργος Βασιλείου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ikoniki pragmatikotita
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Τι λένε οι ειδικοί για τη συναισθηματική ανάπτυξη, την αυτοεικόνα και την εξάρτηση από τα παιχνίδια
Ψυχολογία και Βιντεοπαιχνίδια: Πώς επηρεάζονται οι μαθητές από τον ψηφιακό κόσμο;
Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!