Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών – Λουκίδης: Δεν επιτρέπεται να είμαστε στο 60-70%
«Δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να είμαστε στο 60-70% στους εμβολιασμούς» λέει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Στέλιος Λουκίδης

Ο πνευμονολόγος και καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, μίλησε στο Mega για την εξέλιξη των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών, υποστηρίζοντας ότι «δεν επιτρέπεται οι εκπαιδευτικοί να είμαστε στο 60-70% στους εμβολιασμούς και να ζητάμε στους άλλους να εμβολιαστούν. Εμείς πρέπει να είμαστε πρώτοι και μετά οι υπόλοιποι». Επίσης, τόνισε την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Εμβολιασμοί παιδιών: Να προηγηθούν εκείνα με υποκείμενα νοσήματα

Για τον εμβολιασμό των παιδιών, έκανε λόγο για δύσκολη εξίσωση, καθώς «οι μελέτες είναι μικρές και περιορισμένες». Για τον λόγο αυτό, προτείνει ότι «πρέπει να προηγηθούν τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα και σαφέστατα πρέπει να είναι μια εξίσωση στην οποία πρέπει να υπάρχει η συναίνεση της οικογένειας».

Εμβολιασμοί: Υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις

«Σε πολλές από τις εμβολιαστικές πράξεις και προγράμματα, όπως και της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις. Όμως στους εμβολιασμένους η νόσος διαδράμει ήπια. Και σε αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια σοβαρή νοσηλεία» είπε για τους εμβολιασμένους που νοσούν.

Σχολιάζοντας την περίπτωση του Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος έχει νοσήσει δύο φορές από κορονοϊό ενώ είναι εμβολιασμένος, ανέφερε ότι πρόκειται για μια περίπτωση που δεν είναι συχνή. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης. Το ποσοστό των ανθρώπων που νόσησαν δύο φορές είναι πολύ σπάνιο» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος