Οργή και αγανάκτηση έχουν φέρει στην πρυτανεία οι εικόνες συνωστισμού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ της Πάτρας που πηγαίνουν τους σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Όπως αναφέρει, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, μιλώντας στο thebest.gr , «η κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα λεωφορεία πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να πυκνώσουν κι άλλο τα δρομολόγια καθώς οι φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο είναι χιλιάδες. Η μαζικότητα είναι τεράστια. Πρόκειται για πάνω από 20.000 φοιτητές ενώ από αυτούς οι 15.000 κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς».
«Πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια»
«Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρίσκω σημείο επικοινωνίας ενώ έχω μιλήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μπουν περισσότερα λεωφορεία. Πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή», είπε.
Ο πρύτανης διεμήνυσε πως «αν δεν αλλάξει κάτι θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις» και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι υπεύθυνο το πανεπιστήμιο για το συνωστισμό.
«Δεν υπάρχουν αρχές σε αυτή την πόλη να ελέγξουν τι συμβαίνει; Το Πανεπιστήμιο διαμαρτύρεται και λέει ότι πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια. Δεν αρκεί που εκφράζει μία αγωνία για τους φοιτητές μας; Θα ήθελα να ξέρω, οι αρμόδιοι δεν βλέπουν;»
«Πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας»
Ο Χ. Μπούρας πρόσθεσε πως οι φοιτητές δίνουν στην πόλη πάνω από 1.000.000 ευρώ την ημέρα ενώ το πανεπιστήμιο φέρνει στην περιοχή 65-70.000.000 το χρόνο. «Πρέπει να το προστατεύσουμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Μέσα στο Πανεπιστήμιο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα τα οποία θα λύνουμε», ανέφερε.
Συμπλήρωσε πως αυτή τη στιγμή «λειτουργούμε κάτω από μία ασφυκτική υπουργική απόφαση ενώ δεν υπάρχει πρόνοια για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Προτείναμε κάποιο ποσοστό εξ αποστάσεως το οποίο δυστυχώς δεν έγινε δεκτό. Παρά τις δυσκολίες τα αμφιθέατρα έχουν γεμίσει, συνεχίζεται το δια ζώσης, με προβλήματα, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ