daskalos_agglika
Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών-

Σε ανακοίνωση προέβη η Πανελλήνια Ένωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με τους διορισμούς εκπαιδευτικών. Σε συνέχεια των διορισμών του 2021, ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ η πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για το 2022.

Οι διορισμοί αυτοί πραγματοποιούνται μετά από 12 χρόνια απουσίας μόνιμων διορισμών, καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των υπαρχόντων κενών και αποτελούσαν ένα διαχρονικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί ότι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση, ώστε να καλύπτονται οι αποχωρήσεις και να μειωθεί ο αριθμός των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων.

Στην ειδικότητα των Βιολόγων (ΠΕ04.04), ο αριθμός των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν είναι σημαντικός, θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του μαθήματος της Βιολογίας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας ότι ήταν ένας κλάδος μονίμως υποστελεχωμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέχρι πέρυσι, οι μόνιμοι Βιολόγοι που υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν περίπου 950 στο σύνολο των 3.000 περίπου σχολείων της χώρας.

Ταυτόχρονα, πρέπει να επισημάνουμε ότι, τόσο πέρυσι όσο και φέτος, αν και στη συντριπτική πλειονότητα των κλάδων οι διορισμοί κάλυψαν σχεδόν το 100% των οργανικών κενών, για τους Βιολόγους δεν ίσχυσε αυτό. Συγκεκριμένα το 2021 καλύφθηκε μόνο το 54% και το 2022 μόνο το 74% των κενών που προέκυψαν μετά τις μεταθέσεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν περισσότερα από 100 οργανικά κενά Βιολόγων.

Θεωρούμε απαραίτητο την επόμενη σχολική χρονιά να αποκατασταθεί αυτή η άδικη αντιμετώπιση. Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί αυτονόητο η στελέχωση της εκπαίδευσης να γίνεται βάσει των πραγματικών αναγκών και με βάση τις ώρες Α ανάθεσης κάθε ειδικότητας και όχι με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko astinomia perama
Άγρια συμπλοκή νεαρών στη Λάρισα: Τραυματισμός ανήλικου και πάνω από 10 προσαγωγές
Άγριο επεισόδιο μεταξύ νεαρών στη Λάρισα – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο, πλήθος προσαγωγών
Άγρια συμπλοκή νεαρών στη Λάρισα: Τραυματισμός ανήλικου και πάνω από 10 προσαγωγές
Σκύλος
Εισέβαλε σε σχολείο και προκάλεσε αναστάτωση – Τον ενοχλούσε ο σκύλος που φρόντιζαν μαθητές
Αχαΐα: Εισέβαλε σε σχολείο γιατί τον ενοχλούσε σκύλος που φρόντιζαν οι μαθητές - Συνελήφθη
Εισέβαλε σε σχολείο και προκάλεσε αναστάτωση – Τον ενοχλούσε ο σκύλος που φρόντιζαν μαθητές