Βουλή: Οι διατάξεις για την ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στο ΔΠΘ, ΔΟΑΤΑΠ, Παιδικό Σταθμό
Οι διατάξεις για την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΔΟΑΤΑΠ και Παιδικού Σταθμού από τη ΥΠΑΙΘ για την άσκηση επαγγέλματος γεωπόνου, δασολόγου και ιχθυολόγου.

Κατατέθηκαν στη Βουλή νέες διατάξεις που αφορούν την ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΔΟΑΤΑΠ και Παιδικού Σταθμού από τη ΥΠΑΙΘ για την άσκηση επαγγέλματος γεωπόνου, δασολόγου και ιχθυολόγου.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

"Το νέο Τμήμα Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική καταξίωση των αποφοίτων του, καθώς και στην ανάδειξη του ρόλου της ψυχολογίας στη βελτίωση της καθημερινής ζωής και στη διατήρηση της ψυχικής υγείας του γενικού πληθυσμού, ενώ παράλληλα θα δρα συμπληρωματικά στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που συντελείται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας σπουδών που παρέχει.

Στο άρθρο 124 διευκρινίζονται ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και διοίκηση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) και, ειδικότερα, αποσαφηνίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελεί το όργανο διοίκησης του Οργανισμού, ενώ η Διεύθυνση Ακαδημαϊκής Αναγνώρισης, η Διεύθυνση Ενημέρωσης και η Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση.

Η αποσαφήνιση του ρόλου και του πεδίου αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) και της Γενικής Διεύθυνσης, αντίστοιχα, αποσκοπεί στη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π..

Στο άρθρο 125, αναμορφώνονται και προσαρμόζονται στα σύγχρονα δεδομένα οι διατάξεις που διέπουν τη στελέχωση και λειτουργία του παιδικού σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο παιδικός σταθμός του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος ιδρύθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 (Α΄ 86), επί σειρά ετών φιλοξενούσε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου κατά τον χρόνο εργασίας των γονέων τους, προσφέροντάς τους δημιουργική απασχόληση και πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση και ψυχαγωγία. Με την παρούσα ρύθμιση επιδιώκεται η επίλυση προβλημάτων στελέχωσης του παιδικού σταθμού, τα οποία έχουν οδηγήσει στην παύση της λειτουργίας του.

Ειδικότερα, προβλέπεται η απασχόληση όχι μόνο εκπαιδευτικών που αποσπώνται ή διατίθενται προσωρινά, σύμφωνα με την ισχύουσα διάταξη, αλλά και διοικητικού προσωπικού, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια στη λειτουργία του παιδικού σταθμού. Επιπλέον, η υφιστάμενη ρύθμιση εναρμονίζεται με το νέο προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (π.δ. 85/2022, Α΄ 232), τους νέους κλάδους εκπαιδευτικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (άρθρο 29 ν. 4521/2018, Α΄ 38, διόρθ. σφάλμ. Α΄45) και τις διατάξεις για τον Υπηρεσιακό Γραμματέα του ν. 4622/2019 για το Επιτελικό Κράτος (Α΄ 133).

Τέλος, συμπληρώνονται οι σχετικές εξουσιοδοτικές διατάξεις για την πληρέστερη ρύθμιση των ζητημάτων λειτουργίας του παιδικού σταθμού με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του.

Στο άρθρο 126 επεκτείνεται το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του γεωπόνου, δασολόγου και ιχθυολόγου στους πτυχιούχους των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων κατεύθυνσης γεωπονίας, δασολογίας και ιχθυολογίας, πενταετούς φοίτησης, που καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) και κατόπιν γνώμης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.).

Η αξιολογούμενη ρύθμιση είναι αναγκαία διότι για τους πτυχιούχους των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, κατεύθυνσης γεωπονίας, δασολογίας και ιχθυολογίας, πενταετούς φοίτησης, δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τη διαδικασία απονομής τους, γεγονός που καθιστά αδύνατη την άσκηση του επαγγέλματός τους. Δείτε τα άρθρα Άρθρο 123 Ίδρυση Τμήματος Ψυχολογίας στη Σχολή Επιστημών Αγωγής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

1. Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) ιδρύεται νέα ακαδημαϊκή μονάδα επιπέδου Τμήματος με τίτλο «Τμήμα Ψυχολογίας» και έδρα το Διδυμότειχο, η οποία εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Αγωγής.

2. Αποστολή του Τμήματος Ψυχολογίας είναι η άρτια θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών στους σημαντικότερους κλάδους της Ψυχολογίας, η εξοικείωσή τους με τις βασικές αρχές και μεθόδους της ψυχολογικής έρευνας, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους για την κατανόηση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς, καθώς και η ανάπτυξη και προώθηση της επιστήμης της Ψυχολογίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

3. Το Τμήμα Ψυχολογίας δύναται να οργανώνει προγράμματα σπουδών πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου.

Ο πρώτος κύκλος σπουδών διαρθρώνεται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα. Η έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας τελεί υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης πιστοποίησής τους από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 63 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141). 4. Στο Τμήμα Ψυχολογίας συνιστώνται οκτώ (8) θέσεις μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.). Έως την πλήρωση των θέσεων του πρώτου εδαφίου, οι εκπαιδευτικές ανάγκες του Τμήματος Ψυχολογίας καλύπτονται από μέλη Δ.Ε.Π., Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού άλλων Τμημάτων του Δ.Π.Θ. με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με το επιστημονικό πεδίο του Τμήματος της παρ. 1 και πρόσθετο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Κεφαλαίου Κ΄ του ν. 4957/2022.

5. Για τις ανάγκες διοικητικής και γραμματειακής υποστήριξης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Τμήματος Ψυχολογίας συνιστάται νέα οργανική μονάδα (Γραμματεία Τμήματος), η οποία λειτουργεί σε επίπεδο Τμήματος.

6. Η διοικητική λειτουργία του Τμήματος της παρ. 1 άρχεται από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Η ακαδημαϊκή λειτουργία του Τμήματος της παρ. 1, με την επιφύλαξη της προηγούμενης πιστοποίησης του προγράμματος σπουδών πρώτου κύκλου σύμφωνα με την παρ. 3, άρχεται από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, κατά το οποίο πραγματοποιείται η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών.

7. Μέχρι το Τμήμα Ψυχολογίας να καταστεί αυτοδύναμο, ορίζονται προσωρινή Συνέλευση Τμήματος, προσωρινός Πρόεδρος και προσωρινός Αντιπρόεδρος, σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4957/2022, περί των οργάνων μη αυτοδύναμων ακαδημαϊκών μονάδων. Τα όργανα του πρώτου εδαφίου ορίζονται εντός ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος. Άρθρο 124 Ρυθμίσεις για τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης – Τροποποίηση άρθρου 301 και παρ. 1 άρθρου 315 ν. 4957/2022 1.

Στο άρθρο 301 του ν. 4957/2022 (Α΄ 141), περί της διοίκησης του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:

α) Στον τίτλο του άρθρου, η φράση «Όργανα διοίκησης» αντικαθίσταται από τη φράση «Διοικητικό Συμβούλιο» και ο τίτλος διαμορφώνεται ως εξής: «Άρθρο 301 Διοικητικό Συμβούλιο».

β) Στην παρ. 1: βα) μετά από τη φράση «Όργανο διοίκησης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)» διαγράφεται η φράση «και ο Γενικός Διευθυντής», ββ) το αρκτικόλεξο γράφεται και ολογράφως και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής: «1. Όργανο διοίκησης του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) είναι το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.).».

2. Στην παρ. 1 του άρθρου 315 του ν. 4957/2022, περί της διάρθρωσης των διοικητικών υπηρεσιών του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) στο πρώτο εδάφιο το αρκτικόλεξο γράφεται και ολογράφως, β) στο δεύτερο εδάφιο, η φράση «υπάγονται στον Γενικό Διευθυντή» αντικαθίσταται από τη φράση «υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση» και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Στον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ιδρύονται μία (1) Γενική Διεύθυνση, τρεις (3) Διευθύνσεις, ένα (1) Αυτοτελές Τμήμα και Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου ως εξής: α) Διεύθυνση Ακαδημαϊκής Αναγνώρισης. β) Διεύθυνση Ενημέρωσης. γ) Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης. δ) Αυτοτελές Τμήμα Ψηφιακών Εφαρμογών. ε) Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου. Οι Διευθύνσεις των περ. α) έως γ) υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση και το Αυτοτελές Τμήμα Ψηφιακών Εφαρμογών και η Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου υπάγονται στον Πρόεδρο.» Άρθρο 125 Στελέχωση και λειτουργία του παιδικού σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων – Αντικατάσταση περ. στ) και τροποποίηση υποπερ. ζζ) και θθ) περ. ζ) παρ. 3 άρθρου 329 ν. 4072/2012  1. Η περ. στ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012 (Α΄ 86), περί της στελέχωσης του παιδικού σταθμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αντικαθίσταται ως εξής: «στ) Ο παιδικός σταθμός στελεχώνεται από διοικητικούς υπαλλήλους των κλάδων ΠΕ Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, ΤΕ Παιδαγωγών πρώιμης παιδικής ηλικίας, ΔΕ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και ΠΕ Ψυχολόγων, καθώς και από μόνιμους εκπαιδευτικούς ή μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) των κλάδων ΠΕ87.09 Βρεφονηπιοκόμων, ΤΕ01.30 Βοηθών Βρεφοκόμων – Παιδοκόμων και ΠΕ23 Ψυχολόγων που αποσπώνται σύμφωνα με την περ. α) της παρ. 6 του άρθρου 6 του ν. 2740/1999 (Α΄186). Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν οι διοικητικοί υπάλληλοι ή οι εκπαιδευτικοί των κλάδων του πρώτου εδαφίου, ο παιδικός σταθμός μπορεί να στελεχώνεται και από διοικητικούς υπαλλήλους του κλάδου ΠΕ Νηπιαγωγών ή από αποσπασμένους μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 60 Νηπιαγωγών. Αν δεν καθίσταται δυνατή η κάλυψη των αναγκών του παιδικού σταθμού σύμφωνα με τα δύο πρώτα εδάφια, στον παιδικό σταθμό μπορεί να διατίθενται μόνιμοι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. των κλάδων των εδαφίων αυτών που υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα (1) σχολικό έτος, με απόφαση του Υπηρεσιακού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής. Ως προϊστάμενος του παιδικού σταθμού επιλέγεται 99 διοικητικός υπάλληλος ή εκπαιδευτικός σύμφωνα με το άρθρο 84 του π.δ. 18/2018 (Α΄ 31), περί των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων.».

2. Στην υποπερ. ζζ) της περ. ζ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012, περί του καθορισμού με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού του αριθμού των εκπαιδευτικών που αποσπώνται για τη στελέχωση του παιδικού σταθμού σε αναλογία προς τον αριθμό των νηπίων, ύστερα από τη λέξη «εκπαιδευτικών» προστίθεται η φράση «ή μελών Ε.Ε.Π.» και η υποπερ. ζζ) διαμορφώνεται ως εξής: «ζζ) Ο αριθμός των εκπαιδευτικών ή μελών Ε.Ε.Π. που αποσπώνται για τη στελέχωση του παιδικού σταθμού σε αναλογία προς τον αριθμό των νηπίων.».

3. Στο τέλος της υποπερ. θθ) της περ. ζ) της παρ. 3 του άρθρου 329 του ν. 4072/2012, περί του καθορισμού με τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του παιδικού σταθμού του ωραρίου λειτουργίας του, προστίθεται η φράση «, καθώς και το χρονικό διάστημα παύσης της λειτουργίας του για λόγους συντήρησης χώρων ή παιδαγωγικούς ή άλλους λόγους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του» και η υποπερ. θθ) διαμορφώνεται ως εξής: «θθ) Το ωράριο λειτουργίας του παιδικού σταθμού, καθώς και το χρονικό διάστημα παύσης της λειτουργίας του για λόγους συντήρησης χώρων ή παιδαγωγικούς ή άλλους λόγους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του.».

Άρθρο 126 Άσκηση του επαγγέλματος του γεωπόνου, δασολόγου και ιχθυολόγου – Τροποποίηση άρθρου 1 π.δ. 344/2000

1. Στην περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 1 του π.δ. 344/2000 (Α΄ 297), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014 (Α’ 114), περί πτυχιούχων που δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του γεωπόνου, προστίθεται υποπερ. εε), και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής:

«α) στους πτυχιούχους γεωπόνους των ιδρυμάτων του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των:

αα) Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

ββ) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Γεωπονίας,

γγ) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης,

δδ) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος,

εε) κάθε άλλου Τμήματος σπουδών γεωπονίας Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Α.Ε.Ι.) της ημεδαπής, πενταετούς φοίτησης, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από αίτημα της 100 Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., κατόπιν γνώμης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.) και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε.), και».

2. Στην περ. α) της παρ. 2 του άρθρου 1 του π.δ. 344/2000, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014, περί πτυχιούχων που δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του δασολόγου, προστίθεται υποπερ. γγ), και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής: «α) στους πτυχιούχους δασολόγους των ιδρυμάτων του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των:

αα) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος,

ββ) Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων

γγ) κάθε άλλου Τμήματος σπουδών δασολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, πενταετούς φοίτησης, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., κατόπιν γνώμης της ΕΘ.Α.Α.Ε. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., και».

3. Στην περ. α) της παρ. 5 του άρθρου 1 του π.δ. 344/2000, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 4262/2014, περί πτυχιούχων που δύνανται να ασκήσουν το επάγγελμα του ιχθυολόγου, προστίθεται υποπερ. εε), και η περ. α) διαμορφώνεται ως εξής: «α) στους πτυχιούχους ιχθυολόγους των ιδρυμάτων του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής και συγκεκριμένα των:

αα) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος,

ββ) Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Περιβάλλοντος, Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας,

γγ) Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής με ειδίκευση ετήσιας τουλάχιστον διάρκειας σε θέματα υδροβιολογίας, ιχθυολογίας, ιχθυοπαθολογίας ή αλιείας σε πανεπιστήμια ή ισότιμες με αυτά σχολές ή επιστημονικά εργαστήρια εφαρμοσμένης υδροβιολογίας της ημεδαπής ή αλλοδαπής,

δδ) Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής, που υπηρετούν ή έχουν υπηρετήσει με την ειδικότητα του ιχθυολόγου στο Δημόσιο ή τα Ν.Π.Δ.Δ.,

εε) κάθε άλλου Τμήματος σπουδών ιχθυολογίας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής, πενταετούς φοίτησης, που καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από αίτημα της Συγκλήτου του οικείου Α.Ε.Ι., κατόπιν γνώμης της ΕΘ.Α.Α.Ε. και του ΓΕΩΤ.Ε.Ε., και»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέα έρευνα συνδέει γνωστά μαγειρικά λάδια με κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 30/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ψυρτκ
Ψυκτικά υγρά αυτοκινήτου: Γιατί διαφέρουν στα χρώματα και ποιος είναι ο ρόλος τους
Ένα κινητήρας που λειτουργεί χωρίς ψυκτικό υγρό μπορεί να υποστεί μεγάλη ζημιά, ενώ υπενθυμίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε σκέτο νερό στο...
Ψυκτικά υγρά αυτοκινήτου: Γιατί διαφέρουν στα χρώματα και ποιος είναι ο ρόλος τους
Διεθνή ΜΜΕ «υμνούν» τη Σάμο ως τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό
National Geographic: Η Σάμος είναι ο πιο απροσδόκητος προορισμός της Ελλάδας για το 2025
Η Σάμος, ένα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, το οποίο διακρίνεται για την πλούσια ιστορία, την εντυπωσιακή βλάστηση, τους καταρράκτες αλλά και το...
National Geographic: Η Σάμος είναι ο πιο απροσδόκητος προορισμός της Ελλάδας για το 2025