Ενοίκια φοιτητών
Στούντιο 25 τ.μ. από 250 ως 400 ευρώ για φοιτητική στέγη στην Πάτρα - Τι λέει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

Το έντονο πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι επιτυχόντες σε πανεπιστημιακές σχολές της Πάτρας ανέδειξε στην ΕΡΤ ο πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, αποκαλύπτοντας τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το θέμα που ταλανίζει εκατοντάδες φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Μιλώντας για το Αγρίνιο όπου δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες ο κ. Μπούρας ανέφερε ότι ως λύση επιλέγεται κάθε χρόνο να κάνουν διαγωνισμό για μίσθωση δωματίων από ξενοδοχεία και παρόλα αυτά δεν βρίσκουν διαθέσιμες κλίνες.

«Στο Μεσολόγγι ανακατασκευάσουμε τις φοιτητικές εστίες που ήταν σε εγκατάλειψη. Έχουμε ήδη παραδώσει 10 δωμάτια και μέχρι ΣεπτέμβριοΟκτώβριο θα παραδώσουμε άλλα 30 δωμάτια. Θα έχουμε βέβαια και ανάγκη για ξενοδοχεία» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχουμε ανάγκη για 200 επιπλέον φοιτητικές κλίνες

Αναφορικά με την πόλη της Πάτρας τόνισε ότι δίνεται έμφαση στις δύο μεγάλες εστίες όπου γίνεται ανακατασκευή όπου χρειάζεται, αποκαλύπτοντας ότι διαθέτουν στην πόλη περίπου 800 κλίνες για τους φοιτητές.

Και όπως δήλωσε, όποιος πέρυσι όποιος είχε τις προϋποθέσεις να μείνει σε φοιτητική στέγη το έκανε. «Σας διαβεβαιώ ότι και φέτος στο Πανεπιστήμιο Πατρών όποιος πληροί τα κριτήρια θα πάρει δωμάτιο είτε στην Εστία είτε σε κάποιο ξενοδοχείο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε έχει ζητήσει τόσο από το υπουργείο Παιδείας όσο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 200 επιπλέων δωματίων (100 στο Μεσολόγγι και 100 στο Αγρίνιο) καθώς και κονδύλια για την ανακατασκευή των ήδη υπαρχόντων.

«Είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα στις φοιτητικές εστίες» είπε επισημαίνοντας ότι πλέον το Πανεπιστήμιο Πατρών, με ιδίους πόρους, κάνει τη δουλειά άλλων.

«Ντρέπομαι ως πρύτανης και ως γονέας για την κατάσταση. Εμείς την 1η Σεπτεμβρίου θα έχουμε ανακαινίσει 100 δωμάτια τα οποία θα τα δώσουμε στους φοιτητές στην Πάτρα. Την επόμενη εβδομάδα, και γι αυτό ντρέπομαι, γκρεμίζουμε δύο κτίρια, τα οποία ήταν σεισμόπληκτα από το 2007. Δεκαπέντε χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Μπούρας.

Ραγδαία άνοδος των τιμών στα ενοικιαζόμενα

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή και ο μεσίτης Τάσος Οικονομόπουλος ο οποίος επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία άνοδος των τιμών.

Και όπως παραδέχτηκε η πλειονότητα των σπιτιών που απευθύνονται στους φοιτητές, ιδίως στο κέντρο της Πάτρας, δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση.

Όσο για τις τιμές ένα στούντιο 25 τ.μ. κυμαίνεται από 250 έως 400 ευρώ ενώ για λίγο μεγαλύτερα διαμερίσματα οι τιμές ανεβαίνουν ακόμα και στα 650 ευρώ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ηλεκτρικά αμάξια: Γιατί "έμειναν" στην Αράχωβα προκαλώντας κομφούζιο

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοκα
Η ιστορία του Άγιου Βασίλη: Πώς η Coca-Cola επηρέασε τα κόκκινα ρούχα του;
Το πρόσωπο του Άγιου Βασίλη στις διαφημίσεις της Coca-Cola έγινε τόσο δημοφιλές που οι εικόνες αυτές επηρεάζουν την αντίληψη που έχουμε για τον Άγιο...
Η ιστορία του Άγιου Βασίλη: Πώς η Coca-Cola επηρέασε τα κόκκινα ρούχα του;
Γυμναστική
Cardio ή Βάρη: Η σωστή ακολουθία για να κάψετε λίπος και να κτίσετε μύες

Όταν ξεκινάμε να γυμναζόμαστε, πολλοί αναρωτιόμαστε ποια είναι η καλύτερη σειρά ασκήσεων: καρδιοαναπνευστική άσκηση ή προπόνηση ενδυνάμωσης; Η...

Cardio ή Βάρη: Η σωστή ακολουθία για να κάψετε λίπος και να κτίσετε μύες
σοκο
Σοκολατένιος κορμός με κάστανα: Μια γλυκιά συνταγή για να χαρίσετε απόλαυση

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις, αυτή η συνταγή για σοκολατένιο κορμό με κάστανα είναι η...

Σοκολατένιος κορμός με κάστανα: Μια γλυκιά συνταγή για να χαρίσετε απόλαυση