ΔΟΕ
ΔΟΕ: Επιτακτική ανάγκη πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης «στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση»

Νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, τη δεύτερη μετά από την ανάληωη των καθηκόντων του, ζητά η ΔΟΕ.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης «στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις»

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις σχολικές μονάδες. Στην πρώτη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική κοινότητα (ν.4692/20 και 4823/21), αυτά που δημιούργησαν θύελλα αντιδράσεων με τις πρώτες ανακοινώσεις σας (γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, προσχολική αγωγή, ελεύθερη επιλογή σχολικής μονάδας…) καθώς και ουσιαστικά ζητήματα στήριξης της δημόσιας εκπαίδευσης και των λειτουργών της (οικονομική αναβάθμιση και επαρκής επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κάλυψη με διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών όλων των κενών στην εκπαίδευση, ρύθμιση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων σχολείων…)

Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τα οποία καθημερινά αυξάνονται και δυναμιτίζουν την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ταλανίζοντας μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και απαιτούν δίκαιες αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις.

Εκτιμούμε, ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας και θα καλέσετε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη συνάντηση που ζητάμε, με στόχο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τουρι
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
Την ίδια περίοδο του 2024, ο αριθμός ήταν ελαφρώς μικρότερος, στους 1,45 εκατομμύρια ταξιδιώτες
Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2025 - 1,5 εκατομμύριο ταξιδιώτες επισκέφτηκαν την Ελλάδα
kinisi
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε βενζινάδικο στη Ραφήνα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μαραθώνος
Η φωτιά προκάλεσε αναστάτωση και μεγάλες καθυστερήσεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος
Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε βενζινάδικο στη Ραφήνα – Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μαραθώνος