ΑΠΘ: Στις 14/3 η ημερίδα με θέμα «Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο»
Επιστημονική Ημερίδα στο ΑΠΘ για την Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο την Πέμπτη 14/3

«Ποιότητα Ζωής στη Χρόνια Νεφρική Νόσο» είναι το θέμα της 5ης Επιστημονικής Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024 και ώρες 11:00 με 20:30, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ

Η Επιστημονική Ημερίδα διοργανώνεται από τη B’ Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, την Α’ Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, την Επιτροπή Υγείας του ΑΠΘ, την «European Assοciation of Rehabilitation in Chronic Kidney Disease» και τον Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης. 

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση για τις σύγχρονες απόψεις αναφορικά με την αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση και μεταμόσχευση νεφρού, καθώς και για την εφαρμογή προγραμμάτων θεραπευτικής γύμνασης, υγιεινοδιαιτητικού τρόπου ζωής, ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης, ως συμπληρωματικών μεθόδων της θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, τα προγράμματα άσκησης που εφαρμόζει το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΑΠΘ κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Β’ Νεφρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ. Επίσης, θα παρουσιαστεί το καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τίτλο «GoodRENal», το οποίο στοχεύει στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής σε άτομα με Χρόνια Νεφρική Νόσο, με τη χρήση πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας. 

imerida_apth

Χρόνια Νεφρική Νόσος: Μία προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση 

Η Χρόνια Νεφρική Νόσος είναι μία προοδευτικά εξελισσόμενη πάθηση που επηρεάζει άνω του 10% του γενικού πληθυσμού παγκοσμίως, αριθμός που ανέρχεται σε 800 εκατομμύρια περίπου ασθενείς. Στην Ευρώπη, ο αριθμός αυτός φτάνει τα 100 εκατομμύρια άτομα και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η Χρόνια Νεφρική Νόσος θα αποτελέσει την πέμπτη αιτία θανάτου παγκοσμίως, έως το 2040. 

Σήμερα, εκτιμάται ότι περίπου 1.000.000 άνθρωποι πάσχουν από Χρόνια Νεφρική Νόσο στην Ελλάδα, από τους οποίους 14.000 βρίσκονται στο τελικό στάδιο της νόσου. Στη Θεσσαλονίκη, 1.400 περίπου ασθενείς υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, 150 σε περιτοναϊκή κάθαρση και 300 έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση νεφρού. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ιατρούς, νοσηλευτές, γυμναστές και ασθενείς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://ctmi.gr/xnn/index.php?MG=&Mid=29&sub1=1
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ