Η Κοσμητεία της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης δημοσιεύει την ομόφωνη απόφασή της σχετικά με τις απειλές και τους βανδαλισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες.
«Η Κοσμητεία της Σχολής ΗΜΜΥ συμπαρίσταται στους συναδέλφους και καταδικάζει τις απειλές εναντίον τους και τη στοχοποίησή τους, ενέργειες που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές και καθεστώτα της ιστορίας και υποδεικνύουν φασιστική νοοτροπία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά:
Την Παρασκευή 05.04.2024, άγνωστοι εισήλθαν στο Κτίριο Επιστημών του Πολυτεχνείου Κρήτης και, προκαλώντας φασαρία, βανδάλισαν τον χώρο γράφοντας συνθήματα στις πόρτες γραφείων και στους τοίχους του κτιρίου με τα οποία, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, απειλούν ονομαστικά Καθηγητές, χαρακτηρίζοντάς τους “καθάρματα” που “θα πληρώσουν” και συμπληρώνοντας ότι “είναι στοχοποιημένοι.”
Η Κοσμητεία της Σχολής ΗΜΜΥ
• συμπαρίσταται στους συναδέλφους και καταδικάζει τις απειλές εναντίον τους και τη στοχοποίησή τους, ενέργειες που θυμίζουν τις πιο σκοτεινές εποχές και καθεστώτα της ιστορίας και υποδεικνύουν φασιστική νοοτροπία,
• καταγγέλλει την επίθεση στον χώρο του Πολυτεχνείου Κρήτης και της Σχολής ΗΜΜΥ και τη φθορά δημόσιας περιουσίας,
• τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοιες φασιστικές ενέργειες δεν φοβίζουν το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πολυτεχνείου, αλλά αντίθετα το συσπειρώνουν εναντίον τακτικών απομόνωσης και στοχοποίησης, καθώς και πράξεων βίας και κατάλυσης του ακαδημαϊκού ασύλου,
• καλεί τη Διοίκηση (α) να απομακρύνει από την Πολυτεχνειούπολη εστίες και φαινόμενα ανομίας και (β) να διασφαλίσει την ασφάλεια των φοιτητών, του προσωπικού, και των υποδομών εντός του Ιδρύματος με κάθε νόμιμο μέσο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ