Επιμορφωτικό Εργαστήριο με τίτλο Supporting Multilingual Classrooms 17 και 18 Οκτωβρίου 2024
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένες επιμορφώτριες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, τις κ.κ. Catherine Carré-Karlinger (Pädagogische Hochschule Oberösterreich, Austria) και Katja Schnitzer (Pädagogische Hochschule der Fachhochschule Nordwestschweiz, Switzerland)

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει ένα διήμερο επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο “Supporting Multilingual Classrooms”. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη, προσφέροντας στους εκπαιδευτικούς που θα συμμετέχουν ένα μοναδικό εργαλείο για την ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων στους μαθητές και στις μαθήτριές τους.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε:

Α. Εκπαιδευτικούς Ξένων Γλωσσών (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07), καθώς και Φιλολόγους (ΠΕ02), Δασκάλους (ΠΕ70) και Νηπιαγωγούς (ΠΕ60) που διδάσκουν σε σχολικές μονάδες της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιλαμβανομένων όσων υπηρετούν σε σχολικές μονάδες με Τμήματα ΖΕΠ.

Β. Συμβούλους Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών, Φιλολόγων, Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Γ. Διευθυντές Σχολικών Μονάδων των ανωτέρω κλάδων/ειδικοτήτων (ΠΕ02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ70, ΠΕ60), περιλαμβανομένων όσων υπηρετούν σε σχολικές μονάδες με τμήματα ΖΕΠ, ανεξαρτήτως κλάδου/ειδικότητας.

Δ. Στους προαναφερόμενους κλάδους/ειδικότητες περιλαμβάνονται όσοι/όσες υπηρετούν σε σχολεία της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης.

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι:

  • Βελτίωση της διδασκαλίας των γλωσσικών μαθημάτων: Το εργαστήριο θα παρέχει στους εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα εργαλεία και στρατηγικές για να βελτιώσουν τη διδασκαλία των γλωσσικών μαθημάτων, προσαρμόζοντάς τη στις ανάγκες των πολυγλωσσικών τάξεων.
  • Ανάπτυξη πολυγλωσσικών και διαπολιτισμικών δεξιοτήτων: Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δικές τους πολυγλωσσικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες, ώστε να μπορούν να τις μεταφέρουν αποτελεσματικά στους μαθητές τους.
  • Προσέγγιση της πολυμορφίας του μαθητικού πληθυσμού: Το εργαστήριο θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν καλύτερα την πολυμορφία του μαθητικού πληθυσμού των σημερινών σχολείων και να αναπτύξουν στρατηγικές για την αποτελεσματική ένταξη όλων των μαθητών.
  • Δημιουργία δικτύων συνεργασίας: Το εργαστήριο θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας σε περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένες επιμορφώτριες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, τις κ.κ. Catherine Carré-Karlinger (Pädagogische Hochschule Oberösterreich, Austria) και Katja Schnitzer (Pädagogische Hochschule der Fachhochschule Nordwestschweiz, Switzerland).

Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες εκπαιδευτικοί καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Ο αριθμός των συμμετεχόντων/-ουσών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής αναφέρονται στην ειδική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει σταλεί στις σχολικές μονάδες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANEPISTIMIO PATRON
Εμπλουτισμός Tοποθεσιών όπου βρίσκονται απινιδωτές στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Η παρουσία των απινιδωτών είναι ζωτικής σημασίας για την άμεση αντιμετώπιση των περιστατικών καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, προσφέροντας τη δυνατότητα...
Εμπλουτισμός Tοποθεσιών όπου βρίσκονται απινιδωτές στο Πανεπιστήμιο Πατρών
μενίδι
Αχαρνές: Μυστήριο με τον θάνατο 79χρονης- Η σοκαριστική απολογία του 84χρονου για τον θάνατο της συζύγου του
Συγκλονίζει η υπόθεση στις Αχαρνές- Ισχυρίζεται ότι την απώθησε κατά τη διάρκεια καβγά και εκείνη έπεσε και χτύπησε θανάσιμα
Αχαρνές: Μυστήριο με τον θάνατο 79χρονης- Η σοκαριστική απολογία του 84χρονου για τον θάνατο της συζύγου του
paideias
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Αλλαγές στην ανάθεση του μαθήματος Γενικής Παιδείας «Ιστορία»
Τροποποίηση της υπό στοιχεία Φ9/116550/Δ4/ 17-09-2021 απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναθέσεις μαθημάτων Γενικής Παιδείας και...
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Αλλαγές στην ανάθεση του μαθήματος Γενικής Παιδείας «Ιστορία»