Η ΕΛΜΕ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου
Με το αιτιολογικό ότι η μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου δεν επέτρεψε στον εκπαιδευτικό να δώσει αίμα την συγκεκριμένη ημέρα για λόγους υγείας, απαιτήθηκε από τον εκπαιδευτικό να ζητήσει κανονική και όχι αιμοδοτική άδεια...

Κάθε μέρα και χειρότερα εξελίσσεται η κατάσταση με τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Το τελευταίο αδιανόητο περιστατικό, αφορά ορισμένους Διευθυντές σχολείων οι οποίοι αρνήθηκαν να χορηγήσουν την προβλεπόμενη άδεια αιμοδοσίας με το αιτιολογικό ότι η μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου δεν επέτρεψε στον εκπαιδευτικό να δώσει αίμα την συγκεκριμένη ημέρα για λόγους υγείας και απαιτήθηκε από τον εκπαιδευτικό να ζητήσει κανονική και όχι αιμοδοτική άδεια για την ημέρα της απουσίας του από το σχολείο!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου υπενθυμίζει ότι η αιμοδοτική άδεια είναι κατοχυρωμένη νομοθετικά για τους εργαζόμενους που προσφέρουν αίμα και αιμοπετάλια οικειοθελώς και αποτελεί την ύστατη διευκόλυνση - «επιβράβευση» για τους εργαζόμενους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και για λόγους αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους το αίμα τους.

«Είναι αδιανόητο με τέτοιου είδους ενέργειες ορισμένων Δ/ντών σχολείων να αποτρέπονται στην ουσία οι συνάδελφοι από το να προσφέρουν αίμα για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη», τονίζει ο ΣΕΠΕ

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – μέλη του σωματείου μας αμφισβητήθηκε το δικαίωμά τους ως εκπαιδευτικών να κάνουν χρήση αιμοδοτικών αδειών εφόσον επιθυμούν να προσφέρουν οικειοθελώς αίμα ή αιμοπετάλια στους συνανθρώπους τους.

Συγκεκριμένα και ύστερα από επίσκεψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε κέντρα αιμοληψίας Δημόσιων Νοσοκομείων για προσφορά αίματος Δ/ντές Σχολείων αρνήθηκαν να χορηγήσουν την προβλεπόμενη άδεια αιμοδοσίας με το αιτιολογικό ότι η μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου δεν επέτρεψε στον εκπαιδευτικό να δώσει αίμα την συγκεκριμένη ημέρα για λόγους υγείας και απαιτήθηκε από τον εκπαιδευτικό να ζητήσει κανονική και όχι αιμοδοτική άδεια για την ημέρα της απουσίας του από το σχολείο.

Θεωρώντας απαράδεκτη και απόλυτα αναιτιολόγητη την απόφαση κάποιων Δ/ντών Σχολείων να απαιτούν από τους εκπαιδευτικούς που προσφέρουν οικειοθελώς το πολύτιμο αγαθό, δώρο ζωής για κάποιους συνανθρώπους μας, το αίμα τους να χρεώνονται κανονική άδεια επειδή δεν κατάφεραν, χωρίς δική τους υπαιτιότητα να προσφέρουν το αίμα τους, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου επισημαίνει τα εξής:

Η αιμοδοτική άδεια είναι κατοχυρωμένη νομοθετικά για τους εργαζόμενους που προσφέρουν αίμα και αιμοπετάλια οικειοθελώς και αποτελεί την ύστατη διευκόλυσνη - «επιβράβευση» για τους εργαζόμενους που προσφέρουν αφιλοκερδώς και για λόγους αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους τους το αίμα τους.

Είναι αδιανόητο με τέτοιου είδους ενέργειες ορισμένων Δ/ντών σχολείων να αποτρέπονται στην ουσία οι συνάδελφοι από το να προσφέρουν αίμα για τους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη.

Καλούμε τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας να καλύπτει με αιμοδοτική άδεια κάθε ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό που επιθυμεί να προσφέρει αίμα.

Καλούμε τις/τους Δ/ντές των Σχολείων να εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία σε ό, τι αφορά την παροχή αιμοδοτικών αδειών χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στις/στους συναδέλφους αιμοδότες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πλακι
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
«Πιο τίμιο να κοιτάξετε τη δουλειά σας παρά να προσπαθείτε να μειώσετε όλους εμάς», λέει ο Πλακιάς στο Βορίδη
Σκληρή απάντηση Πλακιά σε Βορίδη - «Βάζετε και τον εαυτό σας στο κάδρο των ευθυνών»
panelladikes
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης
Καθορίστηκαν οι σχολές και τα τμήματα για την πρόσβαση αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2025: Νέος ακαδημαϊκός χάρτης για αποφοίτους ΕΠΑΛ - Οι σχολές και τα τμήματα πρόσβασης