texniti noimosini
Στόχος είναι να ενσωματωθούν σταδιακά  προωθημένες τεχνολογίες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ετσι, στο επόμενο διάστημα θα δούμε και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στο σχολείο.

 Οι περισσότεροι έχουμε εξοικειωθεί πλέον με τα διάφορα chatbots που συνομιλούν με πελάτες ορισμένων εταιρειών κάνοντας χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης όπως το chatgpt, όμως οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων σύντομα αναμένεται να συναντήσουν ένα πιο εξελιγμένο ανάλογο  μοντέλο, που θα τους βοηθήσει να εξοικειωθούν με την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης,  στο πλαίσιο πρόσφατης ομιλίας του στο CEO Initiative Forum,  η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει και επίσημα στα σχολεία δίνοντας στους μαθητές νέες δυνατότητες αξιοποιώντας τις καινοτομίες που παρέχει η εξέλιξη της τεχνολογίας. Στόχος είναι να ενσωματωθούν σταδιακά  προωθημένες τεχνολογίες στο εκπαιδευτικό σύστημα. Ετσι, στο επόμενο διάστημα θα δούμε και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στο σχολείο.

Το πρώτο στην Ελλάδα πανεπιστημιακό επιμορφωτικό πρόγραμμα στα εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Εκεί θα λάβετε πρακτική επιμόρφωση για το εργαλείο που θα εισαχθεί στα σχολεία όπως θα δείτε παρακάτω

Το πρώτο εργαλείο: Ατομικός βοηθός

Το πρώτο εργαλείο με το οποίο αναμένεται να εξοικειωθούν οι μαθητές, θα είναι ο ατομικός βοηθός που θα βλέπει τις αδυναμίες του μαθητή και ενημερώνει τον δάσκαλο. Θεμέλιο της προσέγγισης του υπουργού είναι ότι «δεν πρέπει να ξεκινάς στοχεύοντας στην τεχνολογία, πρέπει να στοχεύεις στην ανάγκη που πας να λύσεις μέσω της τεχνολογίας». Τέλος, σημείωσε ότι, ως προς την αλλαγή της κουλτούρας, θα αλλάξουν πολλά λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής. Στο άμεσο μέλλον, θα κάνουμε πάνω από μια καριέρες στη ζωή μας. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, «όλοι πρέπει να είμαστε αιώνιοι φοιτητές, αλλά να μην είμαστε στάσιμοι φοιτητές».

Να σημειωθεί πάντως, ότι ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν εντάξει το τελευταίο διάστημα διάφορες εφρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στα μαθήματά τους. Η εξέλιξη αυτή είναι επιθυμητή και από την κυβέρνηση, στο βαθμό που οι εφαρμογές ΤΝ υποβηθούν τον εκπαιδευτικό. Εξάλλου ο ίδιος ο Κ.Πιερρακάκης, έχει πει πρόσφατα μιλώντας σε σύνοδο του Global Strategy Group του OECD, ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι μια τεράστια ευκαιρία την οποία οφείλουμε να προσεγγίσουμε τόσο με φιλοδοξία όσο και με προσοχή. Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική της για το καλό της κοινωνίας, παραμένοντας σε εγρήγορση απέναντι στους κινδύνους της. Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς. Η έμφαση που πρέπει να δοθεί στην έρευνα και την καινοτομία για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι αυτονόητη. Εξίσου όμως απαραίτητη είναι και η συνεργασία κρατών και κυβερνήσεων για τη διαμόρφωση κοινών κανόνων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών»

Επιπλέον,  πριν ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης μιλήσει στην σύνοδο του Global Strategy Group του OECD για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση, ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά συνδέοντας την τεχνητή Νοημοσύνη με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και γενικότερα την παιδεία.

«Η επίδραση ειδικά στον χώρο της παιδείας είναι ήδη καταλυτική, με εργαλεία προσωποποιημένης μάθησης να έχουν ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσονται και να χρησιμοποιούνται διεθνώς» τόνισε στο Παρίσι ο Υπουργός.

Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει το σχολείο, το μάθημα και γενικότερα την Εκπαίδευση

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητας, και η εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση. Καθώς οι τεχνολογίες AI αναπτύσσονται, οι εκπαιδευτικοί καλούνται να προσαρμόσουν τις μεθόδους διδασκαλίας τους για να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν αυτές οι καινοτομίες. Ωστόσο, αυτό δεν έρχεται χωρίς προκλήσεις και χωρίς επιμόρφωση.

200.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να επιμορφωθούν από το Πανεπιστήμιο Πατρών εξ αποστάσεως

Στο πλαίσιο αυτό το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει φέρει το 1ο στην χώρα και στην Ευρώπη Πανεπιστημιακό εξ αποστάσεως Επιμορφωτικό πρόγραμμα πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη για Εκπαιδευτικούς.

Πάνω από 25.000 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει από πριν το καλοκαίρι έως τώρα στο πρόγραμμα.

Τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επιμορφωθούν μέσω του Πιστοποιημένου πανεπιστημιακού προγράμματος του Παν.Πατρών πάνω από 200.000 εκπαιδευτικοί!

Τι προσφέρει το πρόγραμμα Τεχνητή Νοημοσύνη του Παν.Πατρών στους εκπαιδευτικούς

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει εντελώς το μάθημα με την χρήση εφαρμογών όπως το ChatGPT, και το MagiSchool A.I. επιτρέποντας την προσαρμογή του εκπαιδευτικού περιεχομένου στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή.

Παράλληλα προσφέρει

  • Πρακτική εξάσκηση στον ατομικό βοηθό που θα εισαχθεί στα σχολεία
  • Παιδαγωγική αξιοποίηση των εφαρμογών της στην διδασκαλία μαθημάτων
  • Εργαλεία σχεδιασμού της διαδικασίας του μαθήματος
  • Δημιουργία Οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο κλπ) για ένταξη στο μάθημα
  • Προσωποποιημένη Μάθηση
  • Αυτοματοποιημένη Βαθμολόγηση και Διαχείριση Εργασιών
  • Εργαλεία όπως εικονικοί βοηθοί ή chatbots, τα οποία μπορούν να απαντούν σε ερωτήσεις μαθητών εκτός των ωρών διδασκαλίας
  • Ανάλυση και αξιολόγηση των συμπεριφορών των μαθητών / εκπαιδευτικών κατά την μαθησιακή διαδικασία
  • Άνεση στην δημιουργία προσομοιώσεων τάξης και εικονικών περιβάλλοντων μάθησης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

KOLEGIA
Αγαπητά funds, καλώς ορίσατε στη χώρα των «ιθαγενών» ...
Διότι όταν μπορείς γενικά στην ιδιωτική εκπαίδευση να απολύσεις, όταν με όπλο την απόλυση μπορείς να στριμώξεις τον εκπαιδευτικό να εργαστεί χωρίς...
Αγαπητά funds, καλώς ορίσατε στη χώρα των «ιθαγενών» ...