απθ
Τελετή αναγόρευσης του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Tianjin University της Κίνας και του University College Dublin της Ιρλανδίας κ. Fengzhou Fang.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 18:00, στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής.

Πρόγραμμα Τελετής Αναγόρευσης

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Χαράλαμπο Φείδα

Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Αν. Καθηγητή Χρίστο Βλαχοκώστα

Έπαινος τoυ τιμωμένου από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Νικόλαο Μιχαηλίδη

Τελετή Αναγόρευσης

Αντιφώνηση και ομιλία από́ τον τιμώμενο, με θέμα: «The three paradigms of manufacturing advancement»

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα τιμωμένου

Ο Dr Fengzhou Fang εργάζεται ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Tianjin της Κίνας και στο University College Dublin της Ιρλανδίας. Από το 1982, όταν εντάχθηκε ως μέλος ΔΕΠ σε πανεπιστήμιο, δραστηριοποιείται στους τομείς του σχεδιασμού και της κατασκευής ελευθέρων μορφών οπτικών, της βιοκατασκευής και της κατεργασίας και μετρολογίας υπερακριβείας.

Ο Καθηγητής Fang ανέπτυξε τη θεωρία των τριών παραδειγμάτων της προόδου της παραγωγής, αποδεικνύοντας ότι η εποχή της κατεργασίας σε ατομική και σχεδόν ατομική κλίμακα είναι αναπόφευκτη, όπως υπαγορεύεται από αυτόν τον εγγενή νόμο. Επίσης, αποκάλυψε τον μηχανισμό νανοκατεργασίας μέσω εξώθησης που κυριαρχεί στην αφαίρεση υλικού, διευκρινίζοντας ότι η κλασική θεωρία του μηχανισμού διάτμησης δεν είναι κατάλληλη για νανομετρική κατεργασία.

Το 2015, έλαβε το διακεκριμένο βραβείο SME Albert M. Sargent Manufacturing Award στις ΗΠΑ «ως αναγνώριση για τις σημαντικές του συνεισφορές στις θεμελιώδεις αρχές, τις διαδικασίες και τις τεχνολογίες της παραγωγής». Με βάση τις σημαντικές του συνεισφορές στον τομέα των προηγμένων κατεργασιών, ο Καθηγητής Fang έχει εκλεγεί Μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικής και Τεχνολογίας (AET), του Διεθνούς Συλλόγου Νανοκατασκευής (ISNM), της Διεθνούς Ακαδημίας Μηχανικής Παραγωγής (CIRP), και του Συλλόγου Μηχανικών Κατασκευής (SME).

Επιπλέον, ο Καθηγητής Fang είναι Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας της Ιρλανδίας (RIA), Μέλος της Academia Europaea (AE), Ιδρυτικός Πρόεδρος της AET, και Αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Nanomanufacturing and Metrology.

Το συγγραφικό του έργο είναι εντυπωσιακό και περιλαμβάνει 450 επιστημονικά άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους και αντίκτυπου, και 15 βιβλία και κεφάλαια βιβλίων. Έχει λάβει περί τις 17.000 ετεροαναφορές για το έργο του με δείκτη Hirsch index (h-index) 62.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πάσχα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Θα περιλαμβάνει αρνί,  κατσίκι,  τσουρέκι, πασχαλινά σοκολατένια αυγά και σοκολατοειδή προϊόντα
«Kαλάθι του Πάσχα»: Πρεμιέρα στις 9 Απριλίου - Τι ισχύει για το «καλάθι των Νονών»
Ευρώπη
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ
Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι πρέπει να κάνουν αίτηση ηλεκτρονικά και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως τις 10 Απριλίου 2025 στις 12:00 το μεσημέρι,...
Προσλήψεις στην Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι πότε οι αιτήσεις για 200 θέσεις με μισθό πάνω από 7.200 ευρώ