Διώξεις για «ψύλλου πήδημα»: «Εκπαιδευτικός και διευθυντής σχολείου περνάνε ΕΔΕ χωρίς να ξέρουν τον λόγο!»
«Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να απολογηθούν για μία καταγγελία, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο δεν γνωρίζουν»

ΕΔΕ σε βάρος εκπαιδευτικού και του Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης διέταξε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, μετά από καταγγελία γονέα για περιστατικό.

Όπως καταγγέλλει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, «αλγεινή εντύπωση μας δημιουργεί ότι οι συνάδελφοι καλούνται να απολογηθούν για μία καταγγελία, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο δεν γνωρίζουν».

«Η τακτική αυτή που ακολουθούν κάποιοι, λίγοι γονείς, να προβαίνουν σε καταγγελίες, χωρίς πρώτα να απευθύνονται στο ίδιο το σχολείο, την πριμοδοτεί και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φέτος θεσμοθέτησε και τη γνωστή πλατφόρμα καταγγελιών, ως δήθεν όπλο για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Στην πραγματικότητα όμως η τακτική αυτή βάλλει ευθέως κατά των εκπαιδευτικών και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να επιλύσει» εξηγεί ο Σύλλογος.

«Η υιοθέτηση αυτής της διοικητικής, αυταρχικής τακτικής και αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών να παραπέμπονται για κάθε «ψύλλου πήδημα» σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και από τη Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης μας βρίσκει αντίθετους, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε» τονίζει.

Η ανακοίνωση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

«Εύλογο προβληματισμό μας προκαλεί η είδηση της παραγγελίας της Δ/νσης Εκπ/σης για τη διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος εκπ/κού και του Διευθυντή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης για ήσσονος σημασίας περιστατικού που συνέβη στις 20/2

Η Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης έγινε αποδέκτης τηλεφωνικής επικοινωνίας γονέα – ο οποίος χωρίς να απευθυνθεί αρχικά στη διεύθυνση του σχολείου για να καταγγείλει το περιστατικό, θεώρησε πιο δόκιμο να απευθύνει την καταγγελία του απευθείας στη Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης. Από τη μεριά της, η Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης, αντί να παραπέμψει τον γονέα αρχικά στο ίδιο το σχολείο, ώστε να δοθεί στο σχολείο η δυνατότητα να διερευνήσει το καταγγελλόμενο περιστατικό και να απαντήσει, προτίμησε να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία ζητώντας αρχικά έγγραφες εξηγήσεις από τη Δ/νση του σχολείου και στη συνέχεια –και παρότι δόθηκαν απαντήσεις- να διατάξει ΕΔΕ.

Αλγεινή εντύπωση μας δημιουργεί ότι οι συνάδελφοι καλούνται να απολογηθούν για μία καταγγελία, της οποίας το ακριβές περιεχόμενο δεν γνωρίζουν! Παρότι ζητήθηκε από το σχολείο το ακριβές περιεχόμενο της καταγγελίας και η ταυτότητα του καταγγέλλοντος, η Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης αρνήθηκε να τα αποκαλύψει.

Η τακτική αυτή που ακολουθούν κάποιοι, λίγοι γονείς, να προβαίνουν σε καταγγελίες, χωρίς πρώτα να απευθύνονται στο ίδιο το σχολείο, την πριμοδοτεί και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο φέτος θεσμοθέτησε και τη γνωστή πλατφόρμα καταγγελιών, ως δήθεν όπλο για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού. Στην πραγματικότητα όμως η τακτική αυτή βάλλει ευθέως κατά των εκπαιδευτικών και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα επιχειρεί να επιλύσει. Η υιοθέτηση αυτής της διοικητικής, αυταρχικής τακτικής και αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών να παραπέμπονται για κάθε «ψύλλου πήδημα» σε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) και από τη Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης μας βρίσκει αντίθετους, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε. Θεωρούμε ότι τα όποια προβλήματα δημιουργούνται, πρέπει να επιλύονται με πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα έπρεπε να κινείται και η Δ/νση Π.Ε. Ξάνθης. Να επιλύει τα όποια προβλήματα ανακύπτουν με σεβασμό προς όλους και με ενσυναίσθηση, στοιχεία απαραίτητα για τη διασφάλιση του κατάλληλου παιδαγωγικού κλίματος και της παιδαγωγικής λειτουργίας.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και ζητούμε την παύση του πειθαρχικού ελέγχου.

Για το Δ.Σ

Ντούμος Δημήτρης: Πρόεδρος

Αυγέας Βασίλης: Γραμματέας»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kakokairia
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ και προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα - Τι ώρα και πού θα βρέχει από σήμερα Δευτέρα
Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση ημέρα προς ημέρα
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ και προειδοποίηση για επικίνδυνα φαινόμενα - Τι ώρα και πού θα βρέχει από σήμερα Δευτέρα
daskala
Συγκλονιστική καταγγελία εκπαιδευτικού για ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων: “Μας πετάνε στο δρόμο χωρίς καμιά αιτιολογία, δεν με άφησαν καν να χαιρετίσω τους μαθητές μου”
Το πλέον εξοργιστικό είναι πως η διεύθυνση του σχολείου, πάντοτε σύμφωνα με την καταγγελία, προκειμένου να δικαιολογήσει σε μαθητές και γονείς την...
Συγκλονιστική καταγγελία εκπαιδευτικού για ιδιωτικό σχολείο των βορείων προαστίων: “Μας πετάνε στο δρόμο χωρίς καμιά αιτιολογία, δεν με άφησαν καν να χαιρετίσω τους μαθητές μου”