Αυτά αφορούν την έλλειψη πληροφόρησης του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για:

Ερωτήματα μετά την ανακοίνωση των μετατάξεων

Μετά την ανακοίνωση των μετατάξεων και πέρα από όποιες εύλογες και απόλυτα δικαιολογημένες ενστάσεις περί της αναγκαιότητας, του τρόπου, της καθυστερημένης και ελάχιστα διαφωτιστικής ερμηνείας που οδήγησε πολλούς σε υποβολή αίτησης μέσα σε ένα θολό και εκφοβιστικό περιβάλλον, της παράκαμψης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων καθώς επίσης και της πιθανής νομικής  αμφισβήτησης τους, προέκυψαν και σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την διαφάνεια της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης.

Αυτά αφορούν την έλλειψη πληροφόρησης του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας για :

1.  Τον τρόπο επιλογής των ειδικοτήτων όπου υπάρχουν  Διοικητικά κενά ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

2. Την έλλειψη στήλης στον πίνακα μετατασσομένων εκπαιδευτικών που θα εμφανίζει τα μόρια των επιλεγέντων.

3. Την Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Οργανικής θέσης των μετατασσομένων καθώς και της αντίστοιχης Περιφέρειας.

Η δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω είναι απαραίτητη και κατεπείγουσα υποχρέωση του Υπουργείου ώστε να είναι πλήρως ελέγξιμη και διαφανής η απόφαση.

Άλλωστε αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο δημοσιεύονται και οι μεταθέσεις, ώστε να είναι εν γνώσει όλων των ενδιαφερομένων για την υποβολή πιθανών ενστάσεων.

Δεν είναι δυνατόν να ακολουθούνται τέτοιες απαράδεκτες και πρωτόγνωρες  τακτικές που οδηγούν τον εκπαιδευτικό κλάδο σε μια επικίνδυνη θολότητα και μια συνεχή αβεβαιότητα στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει τις βουλές αυτών που αποφασίζουν για το μέλλον του.

Καπαρός Βαγγέλης

Αιρετός Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών Φλώρινας

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό