Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πρ. Κορομηλά  51

τηλ. 2310-229389

gelmeth3@gmail.com

Σχετικά με τις παραβιάσεις του ωραρίου και το «παρουσιολόγιο»

Συνάδελφοι-σες,

Η προώθηση του ηλεκτρονικού «παρουσιολόγιου»  είναι μια αυταρχική, τιμωρητική και περιττή ρύθμιση που θίγει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Στοχεύει  με την ενεργοποίηση των γνωστών μηχανισμών της εξουσίας να υποχρεώσει τον καθηγητή να παραμένει παράνομα  στο σχολείο μέχρι το πέρας του ωρολογίου προγράμματος ανεξάρτητα από το διδακτικό του ωράριο και  ανεξάρτητα από το αν του έχει ανατεθεί κάποια εργασία που πρέπει να διεκπεραιώσει. Εντάσσεται στα σχέδια διασποράς του φόβου, ελέγχου, συκοφάντησης των εκπαιδευτικών και μοιραία της αποδοχής χειρότερων εργασιακών όρων.

Το αίτημά μας είναι να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί.  Αν τελικά προωθηθεί, θα αγωνιστούμε να μην ισχύσει στην πράξη και με αποφάσεις των συλλόγων να ανατραπεί  με άρνηση της εφαρμογής της. (Απόφαση της ΓΣ της Γ ΕΛΜΕ 17 -10-2013)

Εκτελούμε το προβλεπόμενο από τους νόμους  2517/2013  και 1566/1985 διδακτικό μας ωράριο και μπορούμε να αποχωρήσουμε , αν δεν μας έχει ανατεθεί έκτακτα άλλο έργο από το σύλλογο που προβλέπεται επακριβώς από το νόμο 1566!
 Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να «απασχολούμε» στα κενά κανένα τμήμα. Η απασχόληση μαθητών ανάγεται στο διδακτικό ωράριο. Επιτήρηση μαθητών προβλέπεται μόνο στο διάλειμμα και στην εφημερία μας. Όλες τις άλλες ώρες το σχολείο βρίσκεται σε διδακτικό έργο!

Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, εφ όσον συμπληρώσουμε το διδακτικό μας ωράριο, να απασχολούμαστε σε «γραμματειακή υποστήριξη» ή σε αναπλήρωση των διευθυντών και υποδιευθυντών. Απαιτούμε την κάλυψη τέτοιων αναγκών από μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους ή συναδέλφους που δεν καλύπτουν το ωράριό τους
Τίποτα δεν έχει αλλάξει στους νόμους 1566 και 2517 που καθορίζουν με ακρίβεια το εργασιακό και διδακτικό ωράριο, το περιεχόμενό τους και τη διακριτότητα μεταξύ τους. Όλα τα άλλα, που «μαγειρεύονται» άνωθεν για να παρακάμψουν την κείμενη νομοθεσία και διασπείρονται στα σχολεία, είναι παράνομα! Το «Καθηκοντολόγιο», που φέτος κάποιοι «ξέθαψαν» και το επικαλούνται, είναι μια ανενεργή Υπ. Απόφαση, που κι αυτή δε μπορεί να καταργήσει το νόμο!
Καλούμε τους συναδέλφους να αρνούνται τις αυθαίρετες και παράνομες προφορικές εντολές. Να επικαλούνται, θαρρετά τους νόμους και τις διατάξεις, το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων  της ΕΛΜΕ μας και της ΟΛΜΕ, που έχει σταλεί φέτος στα σχολεία.

Για τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας αφιερώνουμε όχι μόνο το χρόνο μας, αλλά και την ψυχή μας. Για τους εντολοδόχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας και τα αντιεκπαιδευτικά τους σχέδια, δε χαρίζουμε ούτε λεπτό!

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο  Γ. Γραμματέας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΘΗΡΑΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΤΡΑΝΟΣ

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση