Σύλλογος ΠΕ "Δ. Γληνός" Καρπάθου και Σποράδων

Α. Πρ. : 12

ΠΡΟΣ : Μέλη του Συλλόγου, Γ’ Διεύθυνση,  ΔΟΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

·         Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυτη εξαθλίωση, που κάθε κοινωνικό και εργατικό δικαίωμα καταργείται, που τα διευθυντήρια του ΔΝΤ, της ΕΕ ορίζουν πια απόλυτα τις τύχες του λαού μας και κάθε έννοια δημοκρατίας καταλύεται.

·         Σε μια περίοδο που ο αυταρχισμός και η παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι καθημερινά φαινόμενα  στην εκπαίδευση, που δρομολογούνται απολύσεις και υποχρεωτικές μεταθέσεις.

·         Σε μια περίοδο που η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότηση και τις περικοπές σε προσλήψεις είναι ο κανόνας

Το υπουργείο Παιδείας και η Διευθύντρια της Γ΄ Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αθήνας επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τα κενά στα σχολεία της περιοχής με συγχωνεύσεις τμημάτων στη μέση της χρονιάς και με υποχρεωτικές, αυθαίρετες και αυταρχικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών. Χαρακτηριστική περίπτωση το 16ο Δημοτικό σχολείο Ιλίου όπου συγχωνεύονται τα τμήματα της Έκτης, (από τρία τμήματα γίνονται δύο και μάλιστα όταν υπάρχουν δύο παιδιά με διάγνωση ειδικών μαθησιακών αναγκών) και μετακινούν τον εκπαιδευτικό, του τμήματος που κλείνει , στη Δευτέρα τάξη, τμήμα στο οποίο  λείπει  με  αναρρωτική άδεια η δασκάλα .

Επειδή οι συγχωνεύσεις τμημάτων θα είναι καθημερινό φαινόμενο το επόμενο διάστημα και αποτελούν τον προπομπό των συγχωνεύσεων σχολείων και των υποχρεωτικών μεταθέσεων και απολύσεων πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά.

Ο Σύλλογός μας μαζί με τον Σύλλογο των Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου  έχει προχωρήσει  σε 2 παραστάσεις  διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Γ’ Αθήνας χωρίς να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Η απόφαση που έλαβαν οι γονείς μέσα από τη Γενική Συνέλευσή τους, είναι να κλείσουν το σχολείο μέχρι να γίνει ανάκληση της απόφασης για την σύμπτυξη των τμημάτων και να  καλυφθεί το κενό με  άλλο δάσκαλο.

Απαιτούμε από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης την άμεση απόσυρση της διαταγής για την συγχώνευση των τμημάτων.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει τις κινητοποιήσεις και να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις παράνομες συγχωνεύσεις, καθώς και να  υπάρχει κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΔΟΕ στις κινητοποιήσεις που γίνονται.

Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία όλης της χώρας να στηρίξουν τον αγώνα μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν θα ανεχτούμε τις συγχωνεύσεις τμημάτων και την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών και των μαθητών από το Υπουργείο και τη Διευθύντρια της Γ΄ Αθήνας ως λογιστικά νούμερα.

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ