Αίτημα Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ακύρωση σεμιναρίου

Επτά Σύλλογοι εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζητούν από τον Σχολικό Σύμβουλο πληροφορικής να μεταθέσει την ώρα του σεμιναρίου. Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής έχει καθοριστική σημασία για τη δυνατότητα που δίνεται στους συναδέλφους να το παρακολουθήσουν. Οι Σύλλογοι καλούν τη ΔΟΕ να παρέμβει.

επιμέλεια: alfavita.gr

Παραθέτουμε το κείμενο των Συλλόγων ΠΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ο Σχολικός Σύμβουλος Κλάδου ΠΕ 19 Πειραιά, Δ’ Αθήνας και Κυκλάδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) Δρ Αναστάσιος Λαδιάς καλεί τους συναδέλφους που διδάσκουν το μάθημα της πληροφορικής σε «3ωρο εργαστηριακό βιωματικό σεμινάριο» με θέμα «Εισαγωγή στη δημιουργία εφαρμογών για κινητά και tablets(Android) με το App Inventor». Το σεμινάριο θα γίνει 5-8 μμ.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κ. Σχολικό σύμβουλο ότι η επιμόρφωση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αποτέλεσε  αίτημα (και σε κάποιες στιγμές κατάκτηση)  του εκπαιδευτικού κινήματος από την εποχή του Γληνού και του Δελμούζου.

Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις μνημονιακές πολιτικές κατάργησε σχεδόν κάθε  είδους επιμόρφωση (Διδασκαλεία, εισαγωγική επιμόρφωση κλπ). Άρα, οι ελάχιστες επιμορφωτικές διαδικασίες που απέμειναν έχουν πρόσθετη σημασία.

Η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής ενός σεμιναρίου έχει καθοριστική σημασία για τη δυνατότητα που δίνεται στους συναδέλφους να το παρακολουθήσουν. Τα σεμινάρια εκτός εργασιακού ωραρίου δημιουργούν τεράστιες (και κάποτε ανυπέρβλητες) δυσκολίες σε πολλούς συναδέλφους.  Ούτε οι υποχρεώσεις των εργαζομένων τελειώνουν με τη λήξη του ωραρίου τους ούτε η ζωή  εξαντλείται στην εργασία.

Στην περίοδο που ζούμε (απολύσεις, διαθεσιμότητες, απειλή αξιολόγησης) η αδυναμία συμμετοχής σε επιμορφωτικά σεμινάρια δημιουργεί επιπλέον εργασιακή ανασφάλεια και αυξάνει τον ανταγωνισμό ανάμεσα στους συναδέλφους.

Καλούμε το Σχολικό Σύμβουλο να ακυρώσει το σεμινάριο και να αναζητήσει ημερομηνίες κατά τις οποίες θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι. Τέτοιες θα μπορούσε να είναι οι μέρες μετά τη λήξη των μαθημάτων (16-21 Ιουνίου).

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετέχουν στο σεμινάριο υπερασπιζόμενοι με αυτό τον τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει θέση και να ζητήσει από το Σχολικό Σύμβουλο την ακύρωση του σεμιναρίου.

Σύλλογοι  Εκπαιδευτικών  ΠΕ:

Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», Νίκαιας-Πειραιά, Πειραιά «Η Πρόοδος», Πειραιά «Ρήγας Φεραίος», Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Καλλιθέας- Μοσχάτου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ