Σύλλογος ΠΕ Ρεθύμνου

Θέμα: “Ανακοίνωση του ΔΣ σχετικά με τη νέα εγκύκλιο για την εφαρμογη της αυτοαξιολόγηση”

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιο για την αυτοαξιολόγηση (υπ' αριθ. 44375/Γ1/24-3-2014) με την οποία καλεί τους Διευθυντές να συγκροτήσουν υποχρεωτικά τις ομάδες εργασίας έως τις 4/4/2014.

Με την αυταρχική αυτή εγκύκλιο, το υπουργείο παιδείας,ομολογεί τον φόβο του και την ήττα του μπροστά στην μαζική αντίδραση του εκπαιδευτικού κόσμου, στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης που φέρνει αυτή η αξιολόγηση. Η προαιρετική εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και η καλλιέργεια “κουλτούρας αξιολόγησης” δεν βρήκε την συναίνεση των εκπαιδευτικών. Στο Ρέθυμνο το σύνολο των συλλόγων διδασκόντων που έχουν συνεδριάσει (63 σχολικές μονάδες δηλ. το 90%) αποφάσισαν να μη συγκροτήσουν ομάδες εργασίας ενισχύοντας το 93% του κλάδου που υπέγραψε ενάντια σε αυτή την αξιολόγηση.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το Υπουργείο Παιδείας αυταρχικά επιστρατεύει τους εκπαιδευτικούς. Η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι πολιτική. Κάθε δυνατότητα συνενόησης με αυτή την κυβέρνηση έχει τελειώσει.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου καλούμε:

• Τη ΔΟΕ σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες και την ΑΔΕΔΥνα θέσει ως πολιτικό πρόταγμα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτής ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και των μνημονιακών πολιτικών. Ζητάμε άμεσα την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και την ΑΝΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ. Στα πλαίσια αυτά καλούμε τη ΔΟΕ να χαράξει κατάλληλο πολιτικό σχέδιο σύγκρουσης με την κυβέρνηση.
  • Τους Συλλόγους Διδασκόντων να εμμείνουν στην απόφασή τους για μη συγκρότηση των ομάδων εργασίας ώστε να φανεί η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών και η αυταρχικότητα της κυβέρνησης.
  • Τους Διευθυντές των σχολείων να μην προχωρήσουν σε καμία ανάθεση πριν τις 4/4/2014 ώστε να υπάρξει μια συλλογική απάντηση με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ.
  • Όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ.
  • Όλους τους Διευθυντές του νομού μας σε συνάντηση για συνονισμό και συμπόρευση την Τρίτη 1 Απριλίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, στις 7:00 μ.μ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                     O Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Τρούλης                Γιώργος Σαϊτάκης

Σύλλογος Εκπ/κων          Ρέθυμνο 26/03/2014