Thumbnail
ΠΕΣΕΚ

            Ενημερωτικό  σημείωμα   για τις προσφυγές

Επειδή  πολλοί  συνάδελφοι,  μέσω του site και τηλεφωνικά, ερωτούν τι γίνεται με τις προσφυγές τους, όταν το ΣΤΕ έχει αποφανθεί αρνητικά , σας γνωρίζουμε ότι:

  1. Σχετικά με τις προσφυγές για τα 176€ που στην Αθήνα εκδικάζονται για πρώτη φορά στα Πρωτοδικεία την εποχή αυτή , το ΣΤΕ έχει  αποφανθεί αρνητικά, όταν εκδίκαζε την υπόθεση επί της προσφυγής των δικαστικών Υπαλλήλων. Μετά την απόφαση αυτή η συζήτηση στα Πρωτοδικεία έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και με συνοπτικές  διαδικασίες, χωρίς να καλούνται οι προσφεύγοντες και μάλιστα ούτε οι δικηγόροι,  οι προσφυγές απορρίπτονται.
  2. Το ίδιο θα συμβεί και με τις προσφυγές των συνταξιούχων εκπαιδευτικών για το ΕΦΑΠΑΞ. Είναι συνήθης τακτική , όταν υπάρχει απόφαση αρνητική απόφαση του ΣΤΕ, να γίνεται νωρίτερα η εκδίκαση και με συνοπτικές διαδικασίες  οι υποθέσεις να μπαίνουν στο αρχείο. Σημειωτέον ότι οι προσφυγές στο διοικητικό πρωτοδικείο Αθηνών για το ΕΦΑΠΑΞ, έχουν προσδιοριστεί μετά από 6 χρόνια. Είναι ενδεχόμενο, μετά την απόφαση του ΣΤΕ,  να γίνει η  εκδίκαση   νωρίτερα και να  τεθούν οι προσφυγές στο αρχείο.
  3. Σχετικά με τυχόν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, το  Δ. Σ  της  Π.Ε.Σ.ΕΚ  ενημέρωσε  τους συναδέλφους για την απόφαση  επί της προσφυγής της ΑΔΕΔΥ, την οποία απέρριψε βασιζόμενο στην απορριπτική απόφαση του ΣΤΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό δικαστήριο στην απόφασή του αναγνωρίζει το δικαίωμα στα κράτη να ρυθμίζουν κατά το δοκούν τα δημοσιονομικά τους προβλήματα. Επί της ουσίας το Ευρωπαϊκό δικαστήριο που είναι θεματοφύλακας των αποφάσεων της Ε. Ε, κατά τη γνώμη μας,  είναι αδύνατον να ακυρώσει αποφάσεις  της Ε.Ε  και της τρόικας, την πιστή εφαρμογή  των οποίων ελέγχει αν εφαρμόζουν τα κράτη μέλη.
  4. Το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ παρά την αυστηρή κριτική που δέχθηκε, γιατί ήταν πολύ διστακτικό να εναποθέσει τις ελπίδες του για τις ληστρικές περικοπές στα  δικαστήρια, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να επιλέξει την οδό της μη διαγραφής των διεκδικήσεών μας, για να κερδίσουμε χρόνο, περιμένοντας  την πρότυπη-πιλοτική δίκη του ΣΤΕ, για να μην υποβληθούν οι συνάδελφοι σε άσκοπες δαπάνες.  Το Δ. Σ  είχε λάβει υπόψη του ότι το ΣΤΕ, σε προσφυγή του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών για τις πρώτες περικοπές, τις είχε χαρακτηρίσει συνταγματικά νόμιμες.  Κριτήριο  για τις αποφάσεις του Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ ήταν   το συμφέρον των συναδέλφων   και η αποφυγή της άσκοπης ταλαιπωρίας.
  5. Η δικαίωση των συναδέλφων μπορεί επιτευχθεί μόνο μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας , που έχει καταδικάσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε εξαθλίωση. Το Δ. Σ προς αυτή την κατεύθυνση  αγωνίζεται για την ενότητα των εργαζομένων και συνταξιούχων για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

 

                        Το   Δ.Σ  της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kato-i-xounta.jpg
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
Πώς οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στοχοποιούνταν ως «μιασμένα» και «αντεθνικά στοιχεία» κατά τη διάρκεια της δικτατορίας
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επί Χούντας: Εγκλήματα «μη νομιμοφροσύνης» και η καταστολή της σκέψης
μητσοτακης
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967.
Μητσοτάκης για 21η Απριλίου: Τα διδάγματα του παρελθόντος μάς οδηγούν στα βήματα του μέλλοντος