Α ΕΛΜΕ Αχαϊας

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Συνάδελφοι-ισσες

Η ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ Αχαΐας και όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Προέδρων και Συνεδρίου έχουν ταχθεί κατά της αξιολόγησης και αυτό-αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και έχουν αποφασίσει την ακύρωσή της στην πράξη.   Η συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου έχει ταχθεί κατά της αξιολόγησης με ψηφίσματα και πρακτικά συλλόγων στις σχολικές μονάδες.

Συνεχίζουμε ενωτικά, αποφασιστικά, μαχητικά να ακυρώνουμε στην πράξη αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση και δεν επιτρέπουμε να υπονομευτεί καμία από τις αποφάσεις άρνησης συμμετοχής των συλλόγων διδασκόντων των σχολειών μας, υπερασπιζόμαστε τη μέχρι τώρα στάση του συνόλου σχεδόν των συναδέλφων  και τους καλούμε να συνεχίσουν να απέχουν από κάθε αξιολογική διαδικασία, καλούμε κάθε συνάδελφο να μη δεχτεί να υποκύψει σε πιέσεις ή ψεύτικες υποσχέσεις για δήθεν μισθολογική εξέλιξη και να μην αποδεχτεί «εθελοντική» αξιολόγηση.

Δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία, οποτεδήποτε κι αν καλούμαστε. Συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά κι οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:

Α. Οι διευθυντές των σχολείων  να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

• Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
  • Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.
  • Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση κι όσοι συμμετείχαν να αποσύρουν τις εργασίες
  • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
  • Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

Β. Οι εκπαιδευτικοί συνολικά:

• Δεν συμμετέχουμε στα σχέδια δράσης για την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, δεν αναρτούμε τίποτα στο Παρατηρητήριο της Αξιολόγησης.
  • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
  • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης, στοιχεία ή τον φάκελό μας.
  • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη

Όταν καλούμαστε σε συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων όπου έχει θέμα σχετικό με την αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, δηλώνουμε συμμετοχή στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ. Η συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή αφορά το συγκεκριμένο και μόνο θέμα, της ημερήσιας διάταξης. Επιδιώκουμε σε κάθε σύλλογο διδασκόντων η συμμετοχή στην απεργία-αποχή να είναι πλειοψηφική ώστε η έλλειψη απαρτίας να ακυρώνει οποιαδήποτε συμμετοχή στην αυτοαξιολόγηση και την αξιολόγηση. Η απεργία – αποχή μας καλύπτει, δε διατρέχουμε κανένα πειθαρχικό κίνδυνο με το να μην συμμετέχουμε στην όποια διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης δεν τίθεται θέμα παρακράτησης χρημάτων αφού εκτελούμε πλήρως το εκπαιδευτικό μας έργο και όλα μας τα καθήκοντα ως εκπαιδευτικοί .
                                                        ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Για το ΔΣ

Ο  Πρόεδρος                                  o Γραμματέας

Ψαρράς Σπυρίδων                                          Π. Γκόβας