Μια ομάδα συνταξιούχων καθηγητών που υπηρέτησαν στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής

• Τη Ζ΄ ΕλΜΕ
  • Την ΟΛΜΕ
  • Την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Καισαριανής

Μια ομάδα συνταξιούχων καθηγητών, που υπηρέτησαν για είκοσι και περισσότερα χρόνια στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής, θεώρησαν υποχρέωσή τους να εκφράσουν την άποψή τους για το οδυνηρό γεγονός της αυτοδίκαιης αργίας, που επιβλήθηκε στο συνάδελφό τους Ιωάννη Πανταζή, με τον οποίο συνυπηρέτησαν στο συγκεκριμένο σχολείο για είκοσι περίπου χρόνια.

Η ανακοίνωση αυτού του γεγονότος ήταν μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για μας, διότι σε όλα αυτά τα χρόνια που προηγήθηκαν όλοι είχαμε μάθει να λύνουμε ενδοσχολικά τα προβλήματα που παρουσιάζονταν, με την προσπάθεια όλων μας, διευθυντών και συναδέλφων, συναισθανόμενοι την αξία της συλλογικότητας και παραμερίζοντας τον εγωισμό, τα πάθη, τις μικρότητες και τις ιδιαιτερότητές μας, - ακόμη και σε περιπτώσεις έντονων διαξιφισμών -επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο τη συνοχή και την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής μας κοινότητας. Οι συγκεκριμένες μας συμπεριφορές έδιναν για χρόνια στο 1ο ΓΕΛ Καισαριανής τη φήμη ενός πολύ καλού σχολείου, που θέλουμε να συνεχιστεί, αλλά τώρα δυστυχώς, όπως όλοι μας μαθαίνουμε, διαταράχθηκε, φτάνοντας στα ακραία σημεία του εξοβελισμού με κατάληξη τον κίνδυνο απώλειας της θέσης εργασίας συναδέλφου μετά από 27 χρόνια εκπαιδευτικής δράσης. Κατά την γνώμη μας η ευθύνη για τη διατάραξη της ισορροπίας οφείλεται σε πολλούς  παράγοντες, τους οποίους πρέπει όλοι να σκεφτούν και να εξετάσουν με ειλικρίνεια, νηφαλιότητα και χωρίς φοβικές συνθήκες.

Ταπεινή παρότρυνσή μας είναι να γίνει προσπάθεια και για την επαναφορά του υγιούς κλίματος συνεργασίας, συναδελφικότητας, αλληλεγγύης και υπευθυνότητας, και από την πλευρά των προϊσταμένων και από την πλευρά των υφισταμένων, και για την απομάκρυνση από την αντίληψη του άγονου ανταγωνισμού, που εντάθηκε με την εφαρμογή του νόμου 4057/2012. O συγκεκριμένος νόμος, που αγκαλιάστηκε από ορισμένες «αρχές» με ενθουσιασμό, θέτοντας σε διαθεσιμότητα όποιους υπαλλήλους αμφισβητούσαν τους προϊσταμένους τους, στερώντας το βασικό δικαίωμα της δημοκρατίας, που είναι η ελευθερία του λόγου και η άσκηση γόνιμης κριτικής, όπως αποδεικνύεται, διαλύει τη συνοχή ολόκληρου του εκπαιδευτικού ιστού και καταστρέφει τις αξίες του πραγματικού εκπαιδευτικού έργου.

Ζητάμε λοιπόν από τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ κλπ) να ενεργήσουν για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου νόμου και την επαναφορά του συναδέλφου μας Ιωάννη Πανταζή στη θέση και το έργο που υπηρέτησε για 27 ολόκληρα χρόνια.

Καισαριανή, 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι υπογράφοντες:

Βέλης Γεώργιος              Τράπαλης Γεώργιος

Καλογιάννη Ευαγγελία                   Παπαδάκη Αθηνά

Τσουάνας Νικόλαος                         Κούμουλος  Πέτρος

Ράλλης Φώτιος                               Μπίκα Ευτέρπη

Χατζηρόδου Μαρία                           Καλής Εμμανουήλ

Τεντολούρη Βούλα

Χατζηαθανασιάδου Βούλα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7