ενωτική διδασκαλική κίνηση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ»

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΛΜΩΠΙΑΣ «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»

Καταγγέλουμε και ζητάμε την άμεση αναίρεση της απόφασης αποκλεισμού των δύο συναδελφισσών από το ψηφοδέλτιο «Ενωτική Διδασκαλική Κίνηση» για την ακώλυτη εξάσκηση του δικαιώματός τους στο εκλέγεσθαι.

Λειτουργώντας καθαρά γραφειοκρατικά, αντιδημοκρατικά και αυθαίρετα η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Αλμωπίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος» (που ανήκουν στους χώρους ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ) επικαλούμενοι τη νομιμότητα διεξαγωγής των εκλογών (για νέο Δ.Σ και αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και το Νομαρχιακό της ΑΔΕΔΥ) απέκλεισαν δύο συναδέλφισσες από τη συμμετοχή τους στο μετωπικό ψηφοδέλτιο «Ενωτική Διδασκαλική Κίνηση», που κατεβαίνει στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αλμωπίας. Χωρίς στο έγγραφο του Συλλόγου να θέτουν καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών και πληρωμής της συνδρομής και αντί  να ζητήσουν από τις συναδέλφισσες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, που είχαν προς το Σύλλογο και να καταθέσουν ό,τι χρειαζόταν πριν τη συνέλευση και τις εκλογές, λειτούργησαν κάθετα κι αντισυνδικαλιστικά με αποκλεισμούς και εξοστρακισμούς, με μοναδικό στόχο τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό των όποιων άλλων φωνών, για να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τον απόλυτο έλεγχο του Συλλόγου και έμμεσα της ΔΟΕ."

Επειδή οι σύλλογοι δεν είναι τσιφλίκια και μαγαζάκια κανένος, αλλά ανήκουν στα μέλη τους, πρακτικές σαν αυτές  της προέδρου και των μελών του συγκεκριμένου συλλόγου θα πρέπει να καταδικαστούν στις συνειδήσεις μας και στις επιλογές μας για εκπροσώπους στους συλλόγους μας και για αντιπροσώπους στη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ

Με τις πρακτικές τους αυτές ανοίγουν δρόμους επικίνδυνους και ενισχύουν την απαξίωση του συνδικαλισμού, την απομάκρυνση αντί για το  δυνάμωμα  και  τη συσπείρωση  των συναδέλφων στα σωματεία τους. Θέλουμε και παλεύουμε για σωματεία ταξικά, που να υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά των μαθητών μας, που να βρίσκονται σε άμεση διασύνδεση με τους συλλόγους διδασκόντων, που να δρουν σε συντονισμό με όλα τα άλλα σωματεία και τις συλλογικότητες καθώς και με την τοπική και ευρύτερη κοινωνία. Σωματεία τέτοια, που οι συνάδελφοι να νιώθουν ότι είναι σημεία αναφοράς, στήριξης και ασφάλειας, που είναι κοντά τους κι όχι που τους διώχνουν. Σωματεία που ενισχύουν και δεν υπονομεύουν τους αγώνες. Που οι εκπρόσωποί τους υπερασπίζονται τις θέσεις του κλάδου και δεν αναπτύσσουν δράση που βρίσκεται σε αντίθεση με τις συλλογικές και δημοκρατικά αποφασισμένες αποφάσεις του κλάδου (βλέπε αξιολόγηση και τη στάση συνδικαλιστών των τοπικών σωματείων  μας).

Αγωνιζόμαστε για έναν άλλο συνδικαλισμό ακηδεμόνευτο, κόντρα στο γραφειοκρατικό και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις δυνάμεις (Ν.Δ. –ΠΑΣΟΚ), που τόσο καλά τον υπηρέτησαν για δεκαετίες. Ενάντια στο συνδικαλισμό, που αποτέλεσε μέρος των προβλημάτων που ζούμε. Παλεύουμε για ένα άλλο συνδικάτο, για μια άλλη ΔΟΕ για ένα άλλο σχολείο, για  μια άλλη κοινωνία.

Ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε.

«ENΩΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»                     mail : [email protected]

* Ακολουθεί η ένσταση-αίτηση της αποκλεισθείσας συναδέλφισσας, Ιωάννας Αϊβαζίδου, προς το Δ.Σ του Συλλόγου της Αλμωπίας

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση