ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  17

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

15η   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ    ΠΥΣΠΕ   Γ΄  ΑΘΗΝΑΣ        ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ   2012

Σήμερα,  Πέμπτη  27-9-2012,  συνεδρίασε  το  ΠΥΣΠΕ  Γ΄  Αθήνας.

Εγκρίθηκαν  3  αιτήσεις  συναδέλφων  για  μείωση  ωραρίου  λόγω  προβλημάτων  υγείας. ( αναπηρία  67%  και  άνω ).  Η  πρώτη  περίπτωση  αφορούσε  πρόβλημα  υγείας  της  ίδιας  της  συναδέλφισσας  και  οι  υπόλοιπες  2  περιπτώσεις  προβλήματα  υγείας  των  παιδιών  των  συναδέλφων.

Απορρίφτηκε  αίτηση  τέταρτου  συναδέλφου  για  μείωση  ωραρίου  λόγω  προβλημάτων  υγείας,  καθώς  δεν  υπήρχε  σχετική  γνωμάτευση  της  αρμόδιας  πρωτοβάθμιας  υγειονομικής  επιτροπής.

Εγκρίθηκαν  2  αιτήσεις  συναδέλφων  για  χορήγηση  άδειας  άσκησης  ιδιωτικού  έργου.

Εγκρίθηκαν  3  αιτήσεις  συναδέλφων  για  αναγνώριση  συνάφειας  μεταπτυχιακού  τίτλου  σπουδών.

Σε  νηπιαγωγείο  του  Καματερού  καμία  συναδέλφισσα  δεν  είχε  κάνει  θετική  ή  αρνητική  δήλωση  για  τη  θέση  της  Προϊσταμένης  με  αποτέλεσμα  το  ΠΥΣΠΕ  να  ορίσει  για  τη  συγκεκριμένη  θέση  την  αρχαιότερη  συναδέλφισσα.  Καθυστερημένα  η  παραπάνω  συναδέλφισσα  κατέθεσε  αρνητική  δήλωση,  ενώ  η  δεύτερη  συναδέλφισσα  που  υπηρετεί  στο  νηπιαγωγείο κατέθεσε  θετική  δήλωση.  Το  ΠΥΣΠΕ  έκανε  δεκτές  τις  2  δηλώσεις  με  αποτέλεσμα  να  οριστεί  νέα  Προϊσταμένη  στο  νηπιαγωγείο.

Συνάδελφος  του  κλάδου  ΠΕ  19-20  που  έχει  τοποθετηθεί  στο  13ο  δημοτικό  σχολείο  Ιλίου  έχει  κάνει  αίτηση  ανάκλησης  της  απόσπασής  του  από  τη  Β/θμια  στην  Α/βθμια.  Μέχρι  να  υπάρξει  απάντηση  στο  σχετικό  του  αίτημα  οφείλει  να  είναι  στο  σχολείο  που  τοποθετήθηκε.

Συναδέλφισσα  του  κλάδου  ΠΕ  11  που  υπηρετεί  στο  2ο  δημοτικό  Χαϊδαρίου  ζητά  βελτίωση  θέσης  για  το  14ο  δημοτικό  σχολείο  Χαϊδαρίου.  Με  δεδομένο  ότι  έχει  εγκριθεί  αίτηση  βελτίωση  θέσης  άλλης  συναδέλφισσας   του  κλάδου  ΠΕ  11  από  το  6ο  δημοτικό  Αιγάλεω  για  το  2ο  δημοτικό  Χαϊδαρίου  η  αίτηση  εγκρίθηκε  με  τον  όρο  να  έρθει  πρώτα  αναπληρωτής  γυμναστής  στο  6ο   δημοτικό  Αιγάλεω.

Εγκρίθηκε  αίτηση  συναδέλφου  του  κλάδου  ΠΕ  11  από  το  12ο  δημοτικό  σχολείο  Πετρούπολης  για  βελτίωση  θέσης  στο  1ο  δημοτικό  σχολείο  Πετρούπολης.  Η  μετακίνηση  θα  ισχύσει  εφόσον  έρθει  αντικαταστάτης  του.

Απορρίφτηκε  εκπρόθεσμη  αίτηση  συναδέλφισσας  νηπιαγωγού  για  απόσπαση  επειδή  το  νηπιαγωγείο  που  ζητούσε  δεν  είχε  λειτουργικό  κενό.

Απορρίφτηκε  ένσταση  συναδέλφισσας  για  τη  μη  επιλογή  της  ως  υποδιευθύντρια  στο  Ειδικό  Σχολείο  Αυτισμού  Αιγάλεω.  Η  συναδέλφισσα  ζητούσε  ως  κριτήριο  να  ισχύσει  η  πρόταση  του  συλλόγου  διδασκόντων  και  όχι  η  μοριοδότηση  των  υποψηφίων.  Υποστήριξα  την  παραπάνω  άποψη  της  συναδέλφισσας,  μειοψηφώντας,  καθώς  είναι  και  η  θέση  της  παράταξης  με  την  οποία  εκλέγομαι.

Τοποθετήθηκαν  9  συνάδελφοι  του  κλάδου  ΠΕ 19-20  που  είχαν  μείνει  αδιάθετοι.  Οι  συνάδελφοι  τοποθετήθηκαν  στα  παρακάτω  ολοήμερα  σχολεία:

6ο-7ο-27ο ( Περιστέρι )  18  ώρες

8ο-15ο-29ο ( Περιστέρι )  18  ώρες

3ο-26ο-35ο ( Περιστέρι )  18  ώρες

30ο-32ο-41ο ( Περιστέρι )  18  ώρες

13ο-16ο-17ο ( Αιγάλεω )   18ώρες

4ο-8ο-10ο-24ο  ( Ίλιον)   20  ώρες

1ο-6ο-7ο-8ο  ( Καματερό )  17  ώρες

1ο-4ο ( Πετρούπολη )  20  ώρες

3ο-5ο-7ο-9ο ( Χαϊδάρι )

Οι  παραπάνω  τοποθετήσεις  έγιναν  με  μόρια  και  ανάλογα  τις  περιοχές  που  δήλωσαν  οι  ενδιαφερόμενοι.  Στην  πλειοψηφία  τους  τοποθετήθηκαν  σε  σχολεία  μη  ΕΑΕΠ  καθώς  οι  αναπληρωτές  ΕΣΠΑ  που  θα  έρθουν  το  επόμενο  διάστημα  για  να  καλύψουν  τα  υπόλοιπα  κενά  δεν  μπορούν  να  πάνε  σε  σχολεία  μη  ΕΑΕΠ.  Σε  αυτά  τα  σχολεία  μπορούν  να  πάνε  μόνο  αναπληρωτές  μειωμένου  ωραρίου ή  ωρομίσθιοι.

Διατέθηκαν  στο  ΠΥΣΠΕ  Γ΄ Αθήνας  71  αναπληρωτές  πλήρους  ωραρίου ( ΕΣΠΑ ).  Από  αυτούς  οι  40  είναι  του  κλάδου  ΠΕ 08,  οι  20  του  κλάδου  ΠΕ  32,  οι  9  του  κλάδου  ΠΕ  06,  οι  2  του  κλάδου  ΠΕ  18.41.  Οι  παραπάνω  τοποθετήσεις  δε  θα  γίνουν  από  το  ΠΥΣΠΕ  αλλά  με  ευθύνη  της  Διευθύντριας  Εκπαίδευσης. Οι  παραπάνω  αναπληρωτές  πρέπει  να  αναλάβουν  υπηρεσία  μέχρι  την  Παρασκευή  28-9-2012.

Διατέθηκαν  στο  ΠΥΣΠΕ  Γ΄ Αθήνας  11  δασκάλες  αναπληρώτριες  και  12  νηπιαγωγοί  αναπληρώτριες  Ειδικής  Αγωγής. Το  ΠΥΣΠΕ  είχε  ζητήσει  αντίστοιχα  15  δασκάλους  και  14  νηπιαγωγούς.  Οι  παραπάνω  τοποθετήσεις  δε  θα  γίνουν  από  το  ΠΥΣΠΕ  αλλά  με  ευθύνη  της  Διευθύντριας  Εκπαίδευσης  σε  συνεργασία  με  τη  σχολική  σύμβουλο  της  Ειδικής  Αγωγής.  Αίσθησή  μου  είναι  ότι  θα  εξακολουθήσουν  να  υπάρχουν  κενά  στην  Ειδική  Αγωγή  και  μετά  την  τοποθέτηση  των  παραπάνω  αναπληρωτών.

Όσον  αφορά  τους  αναπληρωτές   δασκάλους  και  νηπιαγωγούς  για  τα κενά  της  Γενικής  Αγωγής,  σύμφωνα  με  ενημέρωση  από  τον  αιρετό  του  ΚΥΣΠΕ  Δημήτρη  Μπράτη,  δεν αναμένονται  νωρίτερα  από  τις  15  Οκτωβρίου.

Όσον  αφορά  το  αίτημα  γονέων  του  2ου  δημοτικού  σχολείου  Χαϊδαρίου  για  παραμονή  στο  σχολείο  εκπαιδευτικού  που  περισσεύει,  δεν  είναι  αρμοδιότητα  του  ΠΥΣΠΕ,  αλλά  της  Διευθύντριας  Εκπαίδευσης.

ΧΡΟΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ